Bigbob
Tale BIGBOB je res zakon. Že zadnjič mi je bilo žal, ker ga nisem vzel, sedaj pa sem ga. 1000min pogovorov nikjer ne dobiš tako poceni. Tudi sam sem bil skeptičen, vendar mi sedaj ni žal.
Nekaterim pač ni problem plačati več kot 30€ za razne “ziher” ponudbe kljub temu, da je omrežje isto!!! To pomeni, da četudi imate najdražji paket, uporabljate isto omrežje, ki isto slabo in dobro “lovi” signal.
OBRAZLOŽITEV:
– pogovori – Moramo ločiti dolžino pogovora in enoto, ki nam jo vzame BOB. Res je, da je obračunski interval 60/60, vendar je pri nekaterih ponudnikih 60/30, pri drugih pa res 60/1. To v praksi pomeni npr. da boš za 10 klicev, ki so dolgi 1 min in 1 s plačal dejansko 2 enoti, za klice, ki so dolgi 59 s pa 1 enoto. Tako, da se ti lahko zgodi, da boš za 30 min pogovorov (po podatkih v telefonu) plačal dejansko npr. 50 enot. To pomeni, da je bolje, če so pogovori daljši, slabše pa če je več kratkih. Toda to v praksi pomeni, da lahko na mesec opraviš “le” npr. 500 pogovorov, ki so dolgi 1min in 1 sek in ti tako obračunajo 1000enot. Vsi pogovori, ki pa presežejo 1000 enot, se obračunavajo 0,04€/min, kar je izjemno poceni tudi glede na ostale naročniške pakete v Sloveniji. Morate pa tudi vedeti, da je to cena za klice v VSA omrežja in ne samo domače.
– SMS – 1000 jih je vključenih – tukaj ni neke znanosti
– MMS – nekateri pravijo, da so neprimerno dragi!!!, vendar če pošlješ 50MMSov na mesec to znese dodatnih 2 eur
– prenos podatkov – Nekateri pravijo, da je full drago, vendar lahko dodatno vzameš 1GB podatkov, kar je vrh glave za mobitel in stane le 5€. Če pa ne porabiš 1GB, pa lahko surfaš po mili volji za 0,04€/MB. V praksi pa je tako, da če pogledaš na mail in porabiš le nekaj kb, ti zaračunajo 0,01 €. Tako, da lahko se zgodi, da ti bodo zaračunali “astronomske” 3 EUR za cel mesec za 300 pogledov na mail. Teoretično ti zaračunajo le na vsakih 64kB, vendar je težko to potem pretvoriti v cente, zato ker so stopnje le 1 cent, ali 2 centa. Omejitev prenosa podatkov je nastavljena na 7,2Mbit/s, kar je čist OK.
– podpora – veliko lahko storiš preko maila – na vsa vprašanja vprašanja ti odgovorijo. Vprašajte se, koliko časa ste preživeli na 080 številki, da ste prišli do rešitve vašega problema, tu pa si za odgovor vzamejo dan ali dva.
– cena 9,90 eur – Pa to ni res!!!! To je ziher nateg!!! To ni možno!!!! Ja seveda ni možno, dokler bomo Slovenčki tako trapasto verjeli, da so “naše” blagovne znamke zakon!!! Kaj ni vseeno po kakšni žici priteče pogovor. Pomemben je pogovor, ne pa ali je žica zlata, ali bakrena.
– dodatno: Na spletni strani imajo nastavitve za GPRS, MMS za vse telefone, zato si to hitro sam storiš. Na moj.bob.si si lahko pogledaš stanje pogovorov v realnem času. Če pozabiš telefon doma, si lahko preusmeritev naštimaš na moj.bob.si. Tako, da to si zasluži same +++.
ZAKLJUČEK: Poleg naročnine za pogovore in SMS-e lahko vzamete tudi naročnino 5€ za 1 GB prenosa podatkov, poleg tega pa pošljete še 50MMS-ov, kar znese skupaj 16,9€ / mesec, kar je še vedno ugodneje od vseh ostalih ponudb. V kolikor pa telefon uporabljate le za pogovore (po mojem mnenju 90% uporabnikov) in včasih pošljete MMS in pogledate nekaj na internetu, vas te dodatne storitve ne bodo prišle niti 1 EUR. Tako bo vaša položnica vedno le dobrih 10 eur.
p.s. Aja pa nisem od BOB-teama, ampk sem samo dobro raziskal ta paket, ker sem bil tudi jaz skeptičen na začetku.
Forum je zaprt za komentiranje.