Bi tvegali na mojem mestu?
Imam službo, ki me ne veseli pretirano. Slabo plačo.
Rada bi naredila prekvalifikacijo, ampak za to potrebujem čas (ker bi morala voluntersko delat ob dopoldnevih – takrat, ko imam službo).
Razmišljam, da bi pustila službo (pogodbo imam do marca), poiskala delo na črno (imam že v glavi kaj, tudi poznastva in s tem možnosti dobiti to službo imam), kjer bi en teden delala in en teden bila prosta. Ta teden, ko bi bila prosta, bi voluntersko delala v tem podjetju.
Zaslužila bi približno isto (mogoče čist majčkeno več) kot v tej službi, ki jo imam sedaj.
Pa ne zberem poguma za to. Pa sem sama nase jezna.
Bi vi na mojem mestu tvegali?
To delo na črno bi trajalo največ eno leto (po mojem planu). Ker bi bilo samo prehodno, samo za čas, ko bi delala voluntersko v tem podjetju. Ne mislim doživljenjsko opravljat to delo. Se pa zavedam, da bi mi bilo težje kot v sedanji službi. Pač taka narava dela. Ampak saj pravim – to bi delala samo zato, da bi lahko delala voluntersko zaradi prekvalifikacije in strok. izpita. Ki ga pa ne moram opravljat, če nimam pol leta izkušenj z delom v tej sferi.
Porodniške… se ni za bat v tem letu, da bi se karkoli zgodilo. Niti nimam družine, tako, da če bi že koga ogrozila, bi samo sebe.
Zavarovanje bi si pač sama plačevala.
Do zaključka pogodbe delaj to kar delaš. Zraven delaj prekvalifikacijo. Predvidevam, da boš morala za prekvalifikacijo tudi opraviti obvezno prakso. Zavedaj se, da boš delala brezplačno in da boš morala mentorja plačati. Torej ptorebuješ denar. Prakso boš lahko opravljala tudi v aprilu, ali kadarkoli potem, ko boš pač brez zaposlitve.
Potrpi še teh nekaj mesecev v službi. Saj bo hitro mimo!
Srečno in pogumno!
Lej, jz NE MOREM poleg svoje službe opravljati prekvalifikcije. Ker pogoj, da grem na izpit, je da delam pol leta v tem drugem podjetju. DOPOLDAN. Takrat, ko imam redno službo. Štekaš?
Torej, prvo kar moram narediti je, da pol leta, 8 ur na dan delam v tem podjetju. šele potem lahko delam karkoli naprej v smeri prekvalifikacije.
Ni mi jasno. Delala boš prekvalifikacijo in najprej pol leta brezplačno na delovenm mestu, za katerega nimaš izobrazbe. Zanimivo! Sem prav razumela? Moraš najprej opravljati poklic, da boš lahko naredila prekvalifikacijo?
Ej, če imaš zagotovljen prihodek, skoči in delaj!
Plačuj si obvezno zdravstveno in zavaruj se kot občanka, ter vplačuj še pokojninsko zavarovanje. To te bo prišlo okoli 50€ na mesec.
Ne boj se! Hočeš to narediti??? Torej bo šlo!!!
To je že res, da bi delala v bistvu samo 14 dni. Ampak bi teh 14 dni delala 24ur/dan.[/quote]
No, ce to zmores ali ne, ves pa samo ti. Meni je bilo vedno ljubse, ce sem lahko sama sebi kreirala urnik dela, ker rada vcasih potegnem i pretiravam, da lahko potem kdaj drugic pocivam. No, ti bos pa pac v pocitku prostovoljka. A zmores tako delati pol leta?
Kamniti zidovi imajo svoj namen. Ponudijo nam priložnost, da pokažemo, kako zelo močno si nekaj želimo. (Randy Pausch, Zadnje predavanje)
Če si te prekvalifikacije močno želiš, boš premagala vse ovire.
Če pa gre le za bežanje iz službe, ki te ne osrečuje, in ne toliko za željo po prekvalifikaciji, pa razmisli o tem: sreča ni v tem, da delaš tisto, kar te osrečuje, ampak da si srečen v tistem, kar delaš.
Če torej ne boš našla sreče v sebi, ne boš z nobeno službo zadovoljna.
Sicer pa, dokler si mlada in brez otrok, si lahko privoščiš tudi take bolj rizične poteze. Jaz na tvojem mestu najbrž bi.
Da državno podjetje pol leta zastonj – volontersko kao “zaposli” človeka. In če se v pol leta kaj spremeni, saj veš v naši državi ni nič 100 zihr, ostaneš vmes. Brez enega in drugega. Če najdeš črnino, jo vsekakor uporabi, pa če bo ta državna služba da ali ne. Ampak pogum moraš imeti za tole, pa čeprav se na koncu ne izzide. Bo pa kaj drugega, ker ti očitno tale sedanje služba ne sede. Probat ni greh. Obžalovati moramo samo to kar nismo naredili, ne kar smo – pravi pregovor.
kaj je to čudnega?
Volonterstvo obstaja že vrsto let. Sploh v državnih službah.
Sej vsi vemo kaj je volonterstvo, ampak to je ponavadi fino zajebanje, ker itak vsi pojejo na tole : ko boste to opravili, vas zaposlimo. Malo morgen. Po 6 mesecih pride drugi na mesto volonterja, ne pa služba in tako se pravljica nadaljuje. Pa kdo verjame, da ti je v današnjih časih služba zagotovljena po 6 mesecih volonterstva – rdeča kapica mogoče. In tako vehementno trditi, da po 6 mesecih me bodo zaposlili – sigurno – no to je pa babica iz rdeče kapice.Kdo je pa volk pa itak vemo.
Forum je zaprt za komentiranje.