Bi šla za dva dni v Crikvenico … prosim za vašo pomoč!
Pozdravljeni dragi Monovci!
Zelo rada prebiram vaša mnenja in nasvete, zato se bom obrnila kar na vas.
V nedeljo bi se zapeljala iz Lj do Crikvenice (fajn, ker ne rabim vinjete), vendar jo ne poznam najbolje.
Tisti, ki poznate Crikvenico in okolico …. bi prosila, če mi lahko svetujete… se pravi:
Kje je plaža z veliko sence?
Kje parkirati?
Se da prespati kje na divje?
Ali je v tem okolišu kakšen ugoden camp?
Zanimivosti, ki jih je vredno pogledati.
Kaj mi po vaših izkušnjah svetujete … mogoče kak drugi kraj v bližini, ki je bolj simpatičen!
Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovore!
Želim vam lep in prijeten poletni dan!
Crikvenica ima mestno – plačljivo plažo kjer je nekaj sence, vendar moraš biti že zjutraj tam, sicer je vse zasedeno. Parkirna mesta so v centru Crikvenice -plačljiva.
Na divje se ne da prespati.
Najbližji kamp je Kačjak, koliko je zaseden, pa ne vem.
Če ne vzameš apartmaja, se mi zdi Crikvenica precej zgrešena, kraj je pač tipično apartmajski, kampov ni. V poštev pride tudi enodnevni izlet. Mogoče bi bilo bolje, da greš kam drugam.
Crikvenica je iz lj oddaljena dve uri, cez kocevje/delnice dve uri in pol. Umag se rabi se vec, ce zna biti guzva, tam pa je poleti itak skoz guzva.
V sami crikvenici je ogromno plaz, ne rabis iti samo na placljiva mesta. Pri pasji plazi sta dve vecji zastonj plazi in tudi zelo lepi. Edino zna biti malo guzva, ampak se vedno najde mesto. Se bolje, na tej strani crikvenice, se da tudi zastonj parkirat. Malo iznadljivosti, pa je.
Kamp ni samo v kacjaku, ki je dokaj stran. Blizje crikvenici sta kampa selce in slana. Slana pa je bolj ali manj skos zasedena. Selce pa ima 6e na osebo, koliko pa je parcela, pa ne vem. Od uvale slane, proti divji plazi ali drugace receno neuranda fkk plaza je kar nekaj mest, kjer bi se dalo prespati. Ampak nekako ne priporocam, ker so pogosti nadzori.
Nimam vinjete. Žal. 🙁
Če bi šla pa po stari cesti ( ne po avtocesti) bi pa potrebovala 3 ure ali več. 🙁
Pa tko bi rada vsaj letos videla in zaplavala v morju.
Pa nimam pojma kam iti, ker nimam vinjete.[/quote]
Oprosti, sem spregledala da nimaš vinjete.
Upam da ti uspe priti do morja in se naplavati! 🙂
Hecna si, ko praviš, da na slo. morje ne moreš it, ker nimaš vinjete – kako smo se pa včasih vozili do slo. obale, ko ni bilo še avtocest? Greš po stari cesti pa je, a ne? Saj ne niso ukinili… mogoče se boš vodila nekaj minut dlje, ampak konec te pa tudi ne bo. Pa imaš v Kp zastonj parking in zastonj plažo. Jaz se za 2 dni ne bi vozila v crikvenico.
Ne nakladaj, ce si lena pa ne vem kaj vse. Kp je 100km, crikvenica 150 km. S tem da o slovenskih plazah ne bom govoril, k so bolj ali manj zanic in se majhne. V dveh dneh veliko lepse prezivis v Crikvenici, kot v kopru. Pa se ambient, koncerti zvecer, sprehajalne poti kolikor hoces.
Eni se vsak vikend vozimo dol, pa se splaca. Tako da nehaj s tem, jaz se nebi… Koga briga, kaj bi ti…
Najlepša hvala vsem, ki se trudite in mi svetujete ….
Torej samo še nekaj ….kateri kamp mi priporočate:
-Kačjak
-Selce (najboljši camp na Crikveniški rivieri?)
-Klenovica
-Punta Povile (ugoden)
-Uvala Slana
-Kozica
…. toliko jih je, da ne vem katerega izbrati, pomembno pa mi je, da je senca!
Še enkrat hvala vsem, ki se trudite in mi svetujete.
Upam, da nisem preveč nadležna …. ampak med vsemi temi kampi se je res težko odločiti.
Zdaj je glavna sezona, v kampu se bo tezko nasla senca. Bo treba malo hoditi okrog da se dobi senca.
Od teh kampov ti lahko priporocam Selce in Klenovica, ostalo odpisi… Ce mislis uzivat par dni… Punta skoraj da nima sence. Kamp Selce je tudi kar poln, ni videti, da bi bilo proste parcele s senco. Ampak ljudje hodijo ven pa not, bi se ze naslo kaj.
Nimam vinjete. Žal. 🙁
Če bi šla pa po stari cesti ( ne po avtocesti) bi pa potrebovala 3 ure ali več. 🙁
A tud 8,70 evra za 10-dnevno vinjeto nimaš?
Od kod pa štartaš, da ti je do slo obale po stari cesti tako blazno daleč, do Crikvenice pa ne?
Nimam vinjete. Žal. 🙁
Crikvenica je čisto ok (lahko pa se ustaviš že prej, je nekaj obmorskih mesto), mahneš jo čez Kočevje na Delnice. Samo zjutraj pridi, da boš dobila parkirni plac. Če hočeš v kamp, so takoj za Crikvenico Selce. Jaz bi si na tvojem mestu rezervirala apartma, poglej, kje je še kaj prostega. Na privoščite.si je bila ena ugodna ponudba.
V nedeljo, ponedeljek in torek ne boš rabila sence na plaži. Bo slabo vreme in dež.
http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam¶m=Hrvatska&code=14317
Joj, ženske in prostorska predstava sta pa res dva čisto ločena pojma. :))) Avtorico pošijate v Pulo namesto v Crikvenico, kao ker je bližje. 🙂 Hm. Do Crikvenice je slabih 150 km, do Pule pa dobrih 200… No, omenjen je bil tudi Umag, do tja je res malenkost manj (130), ampak ravno za prvim vogalom to tudi ni.
Avtorica sama pa tudi… Iz Ljubljane do Omišlja (to je prvi kraj na Krku takoj za mostom) je bližje kot do Crikvenice.
Forum je zaprt za komentiranje.