bi si upali na počitnice v Srbijo?
Ojla!
Lani sem bila na počitnicah pri sorodnikih v Srbiji. Moram reč, da je bilo super. Z vlakom iz Ljubljane do Beograda, naprej avtobus. Ljudje so res gostoljubni, da ne govorim o hrani in o tem, da sem v enem tednu “pridobila” tri kilograme. Sedaj, po tem ko je Kosovo postalo neodvisno in ko so se začeli nasilni protesti v Beogradu, Kosovski Mitrovici, Nišu in drugod, si pa ne upam več v Srbijo. Kaj mislite, je moj strah upravičen ali je dopustovanje v Srbiji še vedno varno?
Tole se bo poleglo, treba pa je tudi vedeti, da so to organizirane skupine mladostnikov in da je ljudska raja še vedno takšna, kot je bila: prijazna in gostoljubna. Saj so vendar razsodni ljudje, naveličani nenehnih notranjih in zunanjih sporov, in se tako kot večina Slovencev, v politiko ne spušča. Edino mogoče je pametno upoštevati to, da se izogibaš pogovorom o politiki.
Samo brez panike je rekel Švejk in spil še eno pivo.
Zagotovo grem v Beograd, pa tudi malo južneje (cca 50 km od kosovske meje) v roku 1 tedna, tako da bom lahko javil vtise iz prve roke.
Drugače pa kdor malo bolj natančno prebira novice, je že opazil, da so se policaji “slučajno” umaknili samo pred točno določenimi veleposlaništvi in čakali v sosednji ulici, točno določene skupine ljudi pa so razbijale.
Tudi pri divjanju po mestu Beogradu je bilo enako. Tega ne delajo običajni ljudje, vse razbijanje je bilo politika in nič drugega.
Cca 7 let sem v Bg najmanj enkrat ali dvakrat mesečno.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.