Bi radi BLOG poiskusite MONoBlog
Poiskusite blogati tudi na MON-u
PA za pripombe in probleme, ki se pojavijo, se priporočam.
Primož
Kot navdušena blogerka, se tega še posebej vesela. Vesela tudi, ker ste izbrali WordPress:)
Seveda sem morala zadevo takoj stestirat, btw: srčkan Favicon 🙂
Za začetek…
To ni kritiziranje, ampak samo opozarjanje na napakice. Saj jih boste le tako lahko tudi popravili in odpravili.
Prvu bug… Nekaj je narobe s povezavami v bazo vaših že vpisanih linkov, glej tudi na mejl poslani screen shot: v desnem sidebaru. Tudi če ne bi imela nobenega vpisanega linka, se ta del skripte ne bi smel pojaviti.
Takoj sem naredila prijavo, izbrala temo Cordobo Green Park, ki je widgetizirana. Vendar widgetov v teh dveh temah sploh ni na voljo oz. se z njimi ne da upravljati.
V WordPressu sem navajena tudi pisat določene HTML tage direkt v editor za oblikovanje besedila, ki pa jih vaš editor ni upošteval 🙂 , glej moj testni post. Tudi, če so napisani direkt v HTML editorju.
Da ne bodo vsi imeli enakih tem, jih naložite nekaj več, dobijo se tule: http://themes.wordpress.net/ , priporočam predvsem widgetizirane teme, ki bodo lažje za uporabo za nevajene uporabnike.
Priporočam, da nekje objavite FAQ za prenos blogov med seboj, če bo kdo želel objavljati tudi v MON blogih in prenesti stare poste iz prejšnjih blogov. Žal, seveda, manjka tudi funkcija za IMPORT prejšnjih blogov.
Uporabniki radi izbrano temo malo spreminjajo, vsaj opcijo Custom Image Header (čisto enostavni CSS).
Manjkajo Tag Surfer, BlogStats, FeedStats.
To je šele začetek 🙂
Nujno, nujno, nujno je potrebno instalirati plugin za blokiranje spama v komentarjih. Priporočam Akismet in BedBehavior. Spam Karma v večjih blogerskih skupnostih povzorča preobremenitve strežnikov in težave, ker pogosto blokira nedolžne komentarje.
Potem, ko se bo zadeva malo ulaufala pa obvezno Reddit, kar vam bo povečalo obisk in linkanje /boljše uvrstitve v iskalnikih/.
Priporočam tudi omejitev velikosti slik, ker če ne vam bo folk gor nalagal morje slik s po več mega. Prav tako velja za videe.
Dober začetek in le tako naprej!
Hirkani
Forum je zaprt za komentiranje.