bi prijavili?
Pa še tole bom povedala…. Vsi, ki mislite, da je država v slaben finančnem stanju zaradi takih, ki izkoriščajo, ste res neverjetno kratke pameti in naivni do amena. To, kar nekateri z manjšo prevaro par evrov več iztržijo od države (otroški dodatki, socialne podpore ipd.), ni NIČ v primerjavi s tem, kaj vodstvo države počne z milijoni in milijardami….
Dajte malo trezno premislit in odprite oči, ne pa da s prstom kažete na male ljudi, ki itak nimamo skoraj nič, pa še to malo nam tako obdavčijo, da ni nič več vredno.
Pozdravljeni,
v “noramlnih” državah velja, da če obstaja sum, da nekdo krši predpise in se s tem okorišča, je prav , da se o takšnem sumu obvesti pristojne organe, da ugotovijo, ali je sum utemeljen (in sprožijo ustrezne postopke) ali ne. Glede vprašanja, ali naj bo Slovenija “normalna” država pa imamo očitno različna pričakovanja – nekateri si tega želimo ter se za to borimo tudi z lastnim zgledom, nekateri pa ste žal obupali (a ne bi smeli!)
“res si ovca”, pa a ti veš koga ta, ki se znajde, okol prinaša? TEBE in MENE! A se ne zavedaš, da smo država mi vsi? To je tvoj denar, moj denar in od ostalih, ki pošteno delamo. Ti ji pa še ploskaš, ker se kao znajde in tvoj denar v žepe basa, namesto, da bi šel tvoj denar za tvojo bolniško ali socialno pomoč, ko jo boš res rabila…..Takrat pa ne bo več cvenka….pa sej ni važno, važno, da se je ena znajdla, ti boš pa že potrpela, ko boš rabila!
Sej je vredu, only me, zate smo navajeni, da vlečeš na svoj mlin… pač tipična delodajalka, ki bi iz folka potegnila največ kar se da, me prav na našega šefa spominjaš. Sploh ne bom komentirala…
Še vedno raje vidim, da folk potegne od države, kar se da, ker bi jaz tudi. Bolje to, kot pa da si naši veleumni ministri omislijo še kakšno alla falcon neumnost, če bo kakšen euro več v državni blagajni. Res ste naivni, še kr mislite, da je država revna zaradi nas, malih ljudi…
Iriskaj. Ne ne bi. Pa veš zakaj ne? Zato, ker ne vem, kakšno je ozadje navodil zdravnika. Ker je le on tisti, ki odloča, kaj sme bolnik početi in ne ti in nihče drug. Torej, če ne poznaš ozadja, ne drezaj.
Glej, sama delam po odločbah ZZZS že sedmi mesec po 4 ure in nimam nobene prepovedi oz. navodil, da bi morala pa nato ostale 4 ure ležati v postelji. Seveda so se tudi v mene vtaknili, neupravičeno. Pa so klicarili zdravnika, ki jim je lepo zaprl goflo.
Brigajte se za svoje zdravje in pustite druge pri miru in ne povzročajte sitnosti, sploh, ko so neupravičene.
Si morda zdravnik, ko praviš, da nosečnost poteka brez težav? Si morda spet zdravnik, da veš, kaj je dobro za njeno stanje? No, nisi. Zato ne presojaj laično, če nisi zdravnik, ker se tebi tako zdi.
Takšni, ki takoj obsojajo, pa čeprav ne poznajo ozadij, se jim kaj hitro vrne in so potem celo šokirani, ko drugi na njihov račun počno točno to, kar počneš ti.
In predstavljaj si, da si jo neupravičeno prijavila in ima zaradi tebe sitnosti in nato še zve, da si bila to ti. Verjetno se zaradi tega ti ne bi vgreznila v zemljo zaradi sramote poseganja v tuje življenje, ki se te ne tiče in na podlagi tega, ker nisi seznanjena z okoliščinami.
Delavec je dolžan delodajalcu sporočiti odsotnost, prinesti upravičeno potrdilo o odsotnosti (bolniški list), ostalo pa delodajalec ni dolžan vedeti, sploh pa ne medicinskih podatkov o bolezni, diagnozah ipd..
Concor pomaga proti zviševanju pritiska.
Lep primer je ge. Valentine, ko je do konca gurala, čeprav so ji svetovali bolniški stalež in je na ta račun izgubila marsikaj, otroka in pot do otroka. Upam pa vseeno, da ji bo dana možnost in bo takrat tudi upoštevala kakšna navodila, da se stvar ne bi ponovila.
Močno se strinjam z osebo Nessi.
Naj vam bo pa v poduk, da če nekdo prenese na svojem “hrbtu” celo tono skale, drugi morda ne prenese dva kamna. Ljudje smo si različni in bi bilo najbolj enostavno in pravično, da se upošteva dejstvo, da smo si ljudje različni. Kajti, če nekdo nekaj z lahkoto prenese, ne pomeni, da to lahko tudi nekdo drug ali obratno.
Če povzamem čisto banalen primer: če nekdo z nasmeškom sedi pri zobozdravniku, recimo sama brez inekcije ne grem na stol. Ker to, kar sem preživljala, si ne dovolim več. Toliko samo za primer razlikovanja.
Forum je zaprt za komentiranje.