Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bi menjali službo?

Bi menjali službo?

Bi menjali službo za 200€ večjo neto plačo (iz 800 na 1.000)?
Kaj pa, če bi vam stari delodajalec ponudil 100€ več in bi v stari službi dobili 900€ v novi pa 1.000?
Če vam je tukaj ok, trpite ne, vsak dan greste domov ob 15:00, sodelavci ok, vmes se da še brskat po netu itd.
Načeloma je tudi pri novem delodajalcu tako, ampak nikoli ne veš, kdaj bo pokazal prave zobe in kako bo – lahko, da bo boljše, lahko da bo slabše.
Vožnja do obeh služb traja enako.

V tvojem primeru bi ostala pri sednjem delodajalcu. Lojalnost tudi šteje in ti bo 100% šteta v plus. Poleg tega je pri vsakem sklepanju nove pogodb dodaten riziko.

V tem primeru ne bi šla.
Svojo službo bi pa takoj zamenjala tud za kak evro manj, da bi se rešila tega sr*nja tukaj, neurejenih razmer, občasnega šikaniranja …

Men se pa zdi, da če enkrat rečeš, da greš in ti delodajelec ponudi višjo plačo, če ostaneš, da s tem pokažeš, da si kupljena.
Sama bi se verjetno odločila, da grem. Zato, ker bi se s starim delodajalacem verjetno že preden bi razmišljala o odhodu, pogovarjala o višji plači, napredovanju… In to se mi zdi eno čudno izsiljevanje iz obeh strani. Tudi delodajalec si ustvari sliko o tebi…

Je pa res zelo odvisno od situacije.

Kaj pa ti drugo delas v sluzbi, ce ne prodajas svojega znanja in sposobnosti?
Vsi mi se prodajamo, vprasanje je samo, za koliko se prodas. In kdaj bomo dojeli, koliko smo vredni.

tu bi se bilo treba vprašati zakaj delodajalec ni dal že prej tistih 100 evrov več

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Tisti na trgu že vedo, koliko so vredni…in si večinoma tudi znajo postaviti ceno.
Zato pravim, ko so odločiš, da greš…greš! Iz večih razlogov in tudi denarja. Ni pa vedno denar razlog za odhod.
In ja, tudi jaz se prodajam. Za svojo ceno. In se cenim.

za kolk bi se pa men prodala ? 🙂

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

:))))))

Ne bi menjala. Za 100 EUR razlike se ne splača it v razmere, ki jih ne poznaš. Očitno te tukaj cenijo in so ti zato ponudili višjo plačo (če te ne bi, bi rekli “hvala lepa, lahko greš”), sploh če si tukaj zadovoljna.

Vseeno je kje si, pri obeh boš lahko brskala po netu. Ojej, a eni res po tem ocenjujete službo?

Zdajšnji delodajalec naj ti poviša plačo za 200 eur, pa bo volk sit in koza cela.

Zakaj pa ne? Jaz bi takoj zamenjala službo, če bi mi ponudili enako plačo, kot jo imam sedaj, ter možnost brskanja po netu. Ne pa, da hodim zmatrana domov za 800 neto. 🙁

jaz pa za 520€ pridem čist crknjena, večji del od psihičnega terorja.
Mi je zdajle kar slabo, ker moram v službo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close