Najdi forum

BI MELA INTRNET

Hallo!!!

A mi zna kdo za boga svetega povedati, kako naj pridemo do interneta, no mislim na kaki način, glede na to, da nimamo telefona, ne priključka, ne nobene druge možnosti.

A se da kako drugač??

PLIIIISS, HEEELP!!!

NETKA

Do interneta se lahko pride po naslednjih poteh (kar poznam):

– analogna telefonska linija
– televizijski kabelski internet
– isdn telefonska linija
– adsl telefonska linija
– radioamaterska postaja
– UMTS sistem
– gsm mobilni telefonski sistem
– od soseda, ki ima internet potegnjen kabel – pa stroški 50/50

pa še kakšna varianta bi se našla

plplplpl

ps. jaz bi tudi nekaj imel, samo če bom napisal po pravici, bodo pa vsi dejali, da sem star prasec in da sem grdoba grda :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Seveda sem pozabil omeniti še brezžična omrežja, npr. če si doma
na Gorenjskem, npr. v Kranju in če vidiš Šmarjetno goro, potem je lahko.
Namreč tam gor je Perftech instaliral neki oddajlnik.
Za cca. 36.000 sit dobiš vso opremo, katero ti instalirajo
Peftech-ovi učenjaki.
Mesečna naročnina je cca. 12.000 sit, s tem da imaš potem v obe
smeri 2 MB hitrost povezave.

lp

Verjetno je mislila kako cenejšo varianto.

Netka, najprej moraš razmisliti, koliko ur dnevno boš na netu. Če boš malo (npr. 1-2 uri dnevno) in ti hitrost ni tako pomembna, je verjetno telefonska linija (ali navadna ali ISDN) najcenejša varianta. Če boš več, je za razmisliti o kabelskem netu (če pri vas obstaja) pa o ADSL povezavi.

Kaj bi pa ti imel, me pa res zanima;)? In zakaj Grdoba, od kje ti le to ime, ko pa si tako prijazen;)..haha!

Jaz bi pa mela un PUPDM;)…mi daš…hvala.

Nekdo je izzival(a):

Kaj bi pa ti imel, me pa res zanima;)? In zakaj Grdoba, od kje ti le to ime, ko pa si tako prijazen;)..haha!

Jaz bi pa mela un PUPDM;)…mi daš…hvala.

———————————————————————————————-

Kaj bi jaz imel, je pa na žalost čisto moj oseben problem, sicer sem že imel, pa nimam več 😉
Zakaj Grdoba – veš, kot sem že napisal nekoč:
O tem kako sem dobil to ime, bi morali posneti film, samo kaj ko ne najdejo dovolj lepe glavne igralke zato, za mene so menda že našli – Notrededamskega zvonarja :)))))))))

Tisti PupDM je pa rezervirana beseda, katero se na žalost ne tala kar tako naokrog, should be some special person to get this one.

No ja – naj ti bo, ko si ravno ti : PUPDM – pa še nekajkrat zapored..

plpsčsoppbdpepndm

Imel..imaš..aha…pa saj veš;)…film pa tud ni slaba ideja, se javim za glavno igralko..;)..hihi..okej zdej pa se umirim!Imejva lep dan!

jA, HVALA!!

Zastopim, vse. Problem pa je v tem, da nobena od možnosti , ki mi jih turi Grdoba, ne pride v poštev.
Pol sm pa uni dan v enmu cajtngu dobila reklama-ena nova stvar, kao, brezžični net, vendar pride koštat cirka 40 čukcov. Pa si nisem prepisala telefonske, in zej spet nč ne vem. Zmešnjavca, ni kaj. Si ga bom morala pač še naprej sposojat, dokler me bo še kakšn prenašow.

LP, ZMEŠNJAVCA

No Netka, potem pa bodi toliko prijazna, pa povej kje si doma (saj ni potrebno napisati ulice), samo kraj pa se bomo pozinamali za tebe, kje je to itd..

ps. (osebnih mer pa tudi ni potrebno pisati :))

lp

HOJ!!!

Ja, sej to sm mislna!! Una reč brez žic. Baterije o.k.

Nej ti bo!! Primorska, blizu Gorice, BUKOVICA.

Mere naj bodo skrivnost, dokler ne pridem nazaj na svoje. :)))))

Upam na tvojo pomoč še naprej!!

Sonce v srce, NETKA

Ojla! …. klemenxxov predlog zveni nekam hitro za navadnega uporabnika (saj govorimo o MBitih ne klemenxx???), posebno še če je ta neizkušen in nezahteven …po moje taka povezava zadošča vsaj za 3 nadpovprečne uporabnike… sicer pa kolkor jest vem za območje Bukowce ni na razpolago takega oddajnika – če ne pa nej to razjasni kdor to zagotovo ve!

Netka bi mela internet ma nima telefonskega priključka… ma oštja kaj tam u Bukowci vm ne mwrjo zrihtat enga bwzga telefona??? (malo po naše) :)) … klapa — kolko stane telefonski priključek??? …ok sem dobil… 21.323,28sit pole pa še 2000sit za en brezvezen modem in prijava na voljo in zadeva zalawfa po najosnovnejši varianti, vendar je tudi hitrost temu primerna (sicer ne vem kolko dobra je telefonska linija u Bukowci). No potem pa še telefonska mesečna naročnina 2.568,00 + porabljeni impulzi… Če rabiš internet samo za parkrat na teden pobrskat po spletu in za mejle pošiljat, taka varianta popolnoma zadošča. Če pa ga rabiš pogosto za prenos datotek večjih od 5MB ta varianta odpade!

Če imaš soseda na razdalji manj kot 20m ki si želi ali pa že uporablja ADSL ti absolutno priporočam da potegneš FTP kabel od njega – s stroški boš skoraj na istem kot pri prvi variant (odvisno kdo ti bo to uštimal), imela pa boš stalno povezavo z internetom in zadeva bo kar nekajkrat hitrejša.

Ko poveš kolko so oddaljeni tvoji sosedi, kaj za ene priključke – povezave imajo (telefonske ali isdn al pa adsl in karkoli druzga) in kako hitro povezavo rabiš – si želiš, pole sledi odgovor.

Če pa si imela v mislih internet preko mobilnega telefona oziroma kartičnega telefona povej še če imaš kaj od naslednjega:

– mobilni telefon (model) ki podpira WAP, bluetooth …če imaš USB kabel zanj bo tudi ok
– prenosni računalnik in ali ima vgrajen bluetooth

…upam da sem kaj pomagal…
No …zej pa mislim da imaš dovolj za povedat 😀 …če česa ne razumeš pa vprašaj…

….fantje zej pa še mene nekaj zanima – ali ima kartični telefon iz zgornjega linka možnost povezave z internetom tudi preko gsm oziroma WAP omrežja in ne samo preko WLAN-a ???
…in še eno butasto vprašanje – se da na kakšen način tako zadevo vgradit v domačo pc kišto??? … me samo zanima… :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close