Bi kupili 14-letniku skuterja 25 km/h?
Ne. Nikoli in nikdar. Enkrat sem ravno speljevala s parkirisca v Tivoliju, ko je en 14-letnik brez izpita priletel skozi luknjo v grmovju na skuterju in se zaletel od strani vame. Zadaj je imel se punco. Lahko sta bila srecna, da sem vozila tako pocasi, drugace se zanju ne bi tako dobro koncalo. Moj avto je moral k avtokleparju, skuter ni bil v veliko boljsem stanju. Na sreco so bile price, ki so potrdile, da je poba naenkrat priletel skozi tisto grmovje. Kljub temu ga je oce kasneje zagovarjal in je hotel obtoziti mene. Zaradi takih nevzgojenih najstnikov in njihovih se slabsih starsev ne bi svojemu otroku nikoli kupila skuterja.
Ko smo izbirali bivališče, mi je bila bližina šole/vrtca/ avtobusne postaje zelo pomembna ravno zato, da bomo vsi čim bolj mobilni brez odvisnosti od osebnih vozil. Slovenija ima velik problem z razpršeno poseljenostjo, ker vsi hočejo živeti sredi gozda, med srnicami in ptičkami, potem pa zasmrajajo zrak in povročajo hrup vse naokoli s svojimi makinami. Otroci ne bi rabili skuterjev, če bi starši bolj pametno izbrali bivališče.
Spiiiiiiiizdi baba glupa, reod nazaj si se privlekla z umazanega balkana , sedaj bi pa pametovala, nekateri , naše rodbine že stoletja , če ne že slabo tisočletje živimo nekje v hribih, tam smo in tam bomo ostali, ne oziraje se na tvoje neumno mnenje, otrokom mobilnost pripada, mi smo se pri tej starosti že z avti in traktorji vozili v dolino, prvi moped sem z izkupičkom od gob kupil v tretjem razredu, ne da bi starša vedela, vedel sem da mi ga ne bi dovolila, zato sem ga plačal in naročil sosedu naj mi ga dostavi na dvorišče.
Sledil je motor 250 v osmem razedu, avto v drugem letniku…Pustite mulariji dihati, ali kot je nekdo gor višje napisal, cel svet je bil naš.
sptzkj, 26.10.2016 ob 13:29
Če že sprašuješ, NE. zakaj bi vrgla stran vse kar sem ‘pretrpela’ v nosečnosti, otroštvu, šolskih letih, zato da se mi tamali razmaže po cesti, zaleti, poškoduje glavo, trči z avtom itd.
Dokler ne bodo sami zaslužili od mene nobeden od mojih otrok ne dobi ničesar na dveh kolesih močnejšega od kolesa.
Mi prevečkrat gre po glavi tisti Nejc? iz Bepop, pa tisti, ki se je na eni tekmi ubil …
zakaj nepotrebno tveganje
Bolj jih boste cuvali in zavijal v vato bolj bodo podivjali jo bodo sami. A mislis, da mu ne bo dal noben sosolec, prijatelj za.peljat? Motor gre cca 25 – 32 km na uro vsak kolo in se posebej skiro gre mimo njega, brez celade z majhnimi gumami… A gudi izpita za avto mu ne bos.pustila delat…? Seveda je pa treba povedati pocasi gledat in predvidevati po cesti…
bi kupili zate
NE. pa sme sam imel motorje, skuterje, mopede, vse. imam izpte za vse kategorije fse! fant je star 14 let. NE !!! NI ŠANSE. ima kolo, to je to. ni šanse. to niso več časi, ko sem jaz bil mulc. ni to to. zdaj so drugi čas, drugi promet, ljudje so drugače – beri , zel omajn sposobni. ženske itak užas. stari užas. avti ful prehitri za te nesposobneže. NI ŠANSE. NI ŠANSE. pa ima mrad motor zelo rad. nisem noben haiter. nisem imel motorjev, ker mi niso bili fajn. tko se zmeni. ko bo imel črni pas v judu al pa bjj. raje judo. pa mu bota kupila cabriolet. ja!!! tko se zemni, vem da si želi, vem da bi rad. ampak ni šanse. to je sedaj, pol bo taki do 50. pol bo taki do 125. razložiš mu tko. poslušaj me. ni najuhje če umreš. ka jče je tetraplegik?? kaj pa pol? bi še rad imel punco, lizal pičko?? bi rad. maš pecikl. raje lepi dober bajk. pa obljubiš mu, da če bo imel čri pas v judu, dobi cabriolet. ne zdaj bmw m4 cabrio. nek normalen avtek. ja? ni to to. če se gre za punco, to ne bo ni spremenilo. fesjt pa bo spremenilo, če bo znal dobro judo. ja? ne boks, ne kick boks, ne nič. JUDO. al pa pogojno bjj. naj pozabi to. nismo mi acstralija, amerika pa take fore. seveda, če neki želiš športno moraš od malega delat. jaz sme mal ovozil go kart pa nisem imel dnarja. vozil bi rally, cestno hitrostne dirke, sam DENAR. to je problem. povej mu da NE. to je preveč nevarno. moraš se vozit po cesti. ceste so slabe. gužva, starikule, vsi živčni, vsi sistni, kako se bo to vozil po cesti?? po sredini en more, kot kolo 1m od roba??? po pločniku ne sme. na cesto bi ti rada da gre z tem sranjem?? resno ti to?? NI ŠANSE NJET, NJET. vozi ga na judo, vozi ga na fuzbal, neki kaj ga zanima. če bo imel črni pas v judu, mu kupi cabrio. povej mu da je mladost, dosti bolj zanimiva kot otroštvo. in da ne bo nič zamudil. če je suhi, ga raje lepo obleči. poovej mu po resnici kaj imajo punce rade. na pa floskule. povej mu da imajo zenske rade visoke vitke suhe atletske fante, moške ne katkonoge napihnene od fitnesa. naj se raje lepo oblači. kavbojke, srajco, kaki parfum, normaln fantovsko firzuro. dan e bo trenerki okol skakal. to puncam ni všeč. vse drugo mora prej naredit. moj sin ne bo imel tega. ni šanse. pa še enkrat povem. sme vozil mopede, autimatik, atx, btx, kt, klx, kmx, er, gsxr, pa še druge. skuterje, bla bla bla vse mogoče. imam zelo rad motorje. ampak v ta promet, ni šanse nobene.
Forum je zaprt za komentiranje.