Bi kupili 14-letniku skuterja 25 km/h?
Če že sprašuješ, NE. zakaj bi vrgla stran vse kar sem ‘pretrpela’ v nosečnosti, otroštvu, šolskih letih, zato da se mi tamali razmaže po cesti, zaleti, poškoduje glavo, trči z avtom itd.
Dokler ne bodo sami zaslužili od mene nobeden od mojih otrok ne dobi ničesar na dveh kolesih močnejšega od kolesa.
Mi prevečkrat gre po glavi tisti Nejc? iz Bepop, pa tisti, ki se je na eni tekmi ubil …
zakaj nepotrebno tveganje
Glede na to, da živimo 8 km do prve avtobusne postaje smo ga kupili. Če bi stanovali v mestu ga pa definitivno ne bi ker se otroci že tako premalo gibljejo. Kar se tiče pa nesreč itd pa jaz gledam drugače in sicer kar nam je namenjeno ne moreš preprečiti. Na cestah umirajo tudi kolesarji, pešçi da o boleznih ne govorim.
Ker se otroci premalo gibajo, ste kupili skuter :). Namesto kolesa, da bi se vsaj malo razgibal. 8km ni veliko, vseeno pa bolje kot nič.[/quote]
8 km od tega 4 km hudega klanca iz težko torbo na rami lej ne bodi pametns. Ne vem zakaj ti svojega otroka v šolo pripelješ. Živimo v hribih in nam motor predstavlja potrebno prevozno sredstvo 3 x na teden. Za luksus mu ga ne bi kupila. Bo pa śel drug mesec delat izpit za avto.
Ker se otroci premalo gibajo, ste kupili skuter :). Namesto kolesa, da bi se vsaj malo razgibal. 8km ni veliko, vseeno pa bolje kot nič.[/quote]
8 km od tega 4 km hudega klanca iz težko torbo na rami lej ne bodi pametns. Ne vem zakaj ti svojega otroka v šolo pripelješ. Živimo v hribih in nam motor predstavlja potrebno prevozno sredstvo 3 x na teden. Za luksus mu ga ne bi kupila. Bo pa śel drug mesec delat izpit za avto.[/quote]
Živim v hribih, 11km klanca, potem pa še ravnina.
Ne peljem nobenega otroka v šolo. Vozim se s kolesom tako, da na balanci nikogar ne peljem.
8 km od tega 4 km hudega klanca iz težko torbo na rami lej ne bodi pametns. Ne vem zakaj ti svojega otroka v šolo pripelješ. Živimo v hribih in nam motor predstavlja potrebno prevozno sredstvo 3 x na teden. Za luksus mu ga ne bi kupila. Bo pa śel drug mesec delat izpit za avto.[/quote]
Ne peljem nobenega otroka v šolo. Vozim se s kolesom tako, da na balanci nikogar ne peljem.[/quote]
Ja itak ti verjamemo. Lej jaz tudi danes pri svojih 43 letih se rekreativno ukvarjam iz tekom in sicer cca 50 km na teden kot šolar mi je tek oziroma telovadba predstavljala nočno moro. Ja morda bo moj sin tudi na faks hodilbiz kokesom in oremagoval klance. Vendar porabiti slabi 2 uri do prve postaje je kriza ker se vedno mudi. Blagor tebi, verjetno ti živiš samo za svoje potrebe otroke ti vzgaja tašča, kuha ti mama itd.
Ne peljem nobenega otroka v šolo. Vozim se s kolesom tako, da na balanci nikogar ne peljem.[/quote]
Ja itak ti verjamemo. Lej jaz tudi danes pri svojih 43 letih se rekreativno ukvarjam iz tekom in sicer cca 50 km na teden kot šolar mi je tek oziroma telovadba predstavljala nočno moro. Ja morda bo moj sin tudi na faks hodilbiz kokesom in oremagoval klance. Vendar porabiti slabi 2 uri do prve postaje je kriza ker se vedno mudi. Blagor tebi, verjetno ti živiš samo za svoje potrebe otroke ti vzgaja tašča, kuha ti mama itd.[/quote]
Dve ure za 8km? A ni od doma do postaje navzdol? Težko verjamem, da rabiš za kolesarjenje za navzdol (prej si omenila, da ste v hribu doma, torej sklepam, da je postaja navzdol) 2 uri. Toliko ne rabiš niti v hrib. Ne za 8 km.
8 km prehodiš v dveh urah. Ti pa trdiš, da toliko rabiš za kolesarjenje? Ne bo šlo.
Meni pa ni bilo nič kaj takega v šolo teči oz. kolesarit. Drugi so plačevali drage vadnine za športanje, jaz sem pa to spotoma opravila pa še boljša sem bila od vseh športnikov v teku. Čeprav jaz nisem nič trenirala, oni so pa imeli statuse športnikov.
[/quote]
Aha. Hja, to se lahko na kolesu tudi zgodi. Hitrosti so približno iste. Roko na srce, na kolesu še večje. Vsaj navzdol dol komot presežeš 50km/h. Po ravnem pa nekje 20-30km/h odvisno od kondicije, kolesa, ceste, vetra.
Za kolesarje ni omejitve v hitrosti (oz so kar tiste za avte), razen na kolesarski, tam je za vse do 25km/,
Ja itak ti verjamemo. Lej jaz tudi danes pri svojih 43 letih se rekreativno ukvarjam iz tekom in sicer cca 50 km na teden kot šolar mi je tek oziroma telovadba predstavljala nočno moro. Ja morda bo moj sin tudi na faks hodilbiz kokesom in oremagoval klance. Vendar porabiti slabi 2 uri do prve postaje je kriza ker se vedno mudi. Blagor tebi, verjetno ti živiš samo za svoje potrebe otroke ti vzgaja tašča, kuha ti mama itd.[/quote]
Dve ure za 8km? A ni od doma do postaje navzdol? Težko verjamem, da rabiš za kolesarjenje za navzdol (prej si omenila, da ste v hribu doma, torej sklepam, da je postaja navzdol) 2 uri. Toliko ne rabiš niti v hrib. Ne za 8 km.
8 km prehodiš v dveh urah. Ti pa trdiš, da toliko rabiš za kolesarjenje? Ne bo šlo.
Meni pa ni bilo nič kaj takega v šolo teči oz. kolesarit. Drugi so plačevali drage vadnine za športanje, jaz sem pa to spotoma opravila pa še boljša sem bila od vseh športnikov v teku. Čeprav jaz nisem nič trenirala, oni so pa imeli statuse športnikov.[/quote]
Kljub temu, da trdiš, da si bila uspešna športnica brihtna pa ravno nisi. 2 uri je bilo mišljeno za pot tja in nazaj. Od tega imamo 4 km 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} klanc ter ostale 4 km kao ravnine.naša pot je krasna za treninge oz rekreacijo da ko prideš nazaj se stuširaš in greš spat malo neprijetna pa za vsakodnevno vožnjo v šolo ali službo. Itak oa ima ta pist drug namen oz vprašanje je bilo kupiti skuter ali ne. Ja mi smo ga ga bomo pa drugo leto prodali saj gre sin ko dopolni 16 let delat uzpit za avto.
Že nad kolesom nisem navdušena, ker ni kolesarskih poti, skuter pa sploh odpade. Preveč otrok poznam, ki jih zaradi podobnih budalaštin njihovih staršev ni več med nami. Vsi so se stolkli z avtomatiki, štirkami ali avti. S kolesom nihče. Hecno, a ne? Mularija ne ve, kaj je varnost na cesti.
Ja, seveda tudi kolo “potegne”, ampak skozi gost promet noben mulo ne bo gonil 25 km/na uro, medtem ko bo skuter zanj šel še premalo in ga bo teral do konca. V tem je razlika.
Preveč prometa, premalo varne ceste, premalo zrelosti.
Meni pa ni bilo nič kaj takega v šolo teči oz. kolesarit. Drugi so plačevali drage vadnine za športanje, jaz sem pa to spotoma opravila pa še boljša sem bila od vseh športnikov v teku. Čeprav jaz nisem nič trenirala, oni so pa imeli statuse športnikov.[/quote]
Pa vmes med tekom si spotoma še nabrala kakšna dva, tri litre borovnic in jih že pred šolo prodala, da si kupila šolske potrebščine, obleko in še za fasungo dala staršem, ane:-)
Težka nakladačica:-) a ti sploh veš, od kdaj se v našem šolstvu podeljuje statuse:-)))
Tud lagat je treba znat.
Forum je zaprt za komentiranje.