Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi kdo pomagal?

Bi kdo pomagal?

Prosim koga od vas za pomoc. Potrebujem kaksen komentar v zvezi z danasnjo meritvijo in odstopanji. Tisti ki se spoznate. Hvala.

Prilagam dve slikici.

Jetra so preobremenjena v cca 80% od stresa, nekaj od zdravil. Zolcnika nimam.

Kaj od teh odstopanj bi bil vse vzrok za vrtoglavico in omotico ter za utrujenost. Hvala.

20210818-134035

20210818-134103

Kdo pa daje take izvide? Kateri dr, oz. ambulanta?

Planet zdravja ali podobni šalabajzerji? Ne nasedaj. Sem medicinka in to niso izvidi za zdravljenje, le za prodajo nečesa. Obrni se na svojega zdravnika, če imaš težave.

Kako prilepiš sliko?

Odgovor na objavo uporabnika
Šnelca_783, 18.08.2021 ob 13:49

20210818-134103

planet zdravja?, 18.08.2021 ob 13:55

Planet zdravja ali podobni šalabajzerji? Ne nasedaj. Sem medicinka in to niso izvidi za zdravljenje, le za prodajo nečesa. Obrni se na svojega zdravnika, če imaš težave.

Aja,  ja pol pa razumem formo izvida, samega izvida pa ne.

Še ko smo se kot otroci igrali zdravnike, smo bili malo bolj izvirni.

Kje so pa kvantitativne vrednosti? Ali vam je resnično laboratoij izdal takšen izvid?

Šnelca_783, 18.08.2021 ob 13:47

20210818-134035

Poveš, kdo ti je izdal ta izvid? Nekaj besed je dobesedno prepusal, pri nekaterih napisal ok. Viskoznost ožilja? Absorbcija-želodec in prebavni trakt?? Debelo črevo ima floro?? A to si mogla plačat, da so to ugotovili? Jetra imamo vsi obremenjena, to ni znanost. V možganih so ti našli stres??? Zabavno in za v medije, kateri zdravnik (zdravilec) izdaja takšne izvide.

Sedaj vidim,… da bi testirali vse te postavke, bi mogli opraviti za par dni ali celo tednov raziskav. Nekatere zadeve so pa popolnoma nore: Zakisanost, Težke kovine, energetski pretok.

Skratka, ne nasedajte! Gre za šalabajzerje! Primite se za denarnico iz zbežite, kolikor vas nesejo noge

Nisem se srecala nobenega zdravnika ki bi mi v 20 letih pomagal glede kron.utrujenosti. Ne zanima jih, cetudi je neresljivo ali resljivo.

In tudi glede vrtoglavic. Podobno.

Šnelca_783, 18.08.2021 ob 13:45

Prosim koga od vas za pomoc. Potrebujem kaksen komentar v zvezi z danasnjo meritvijo in odstopanji. Tisti ki se spoznate. Hvala.

Prilagam dve slikici.

Jetra so preobremenjena v cca 80% od stresa, nekaj od zdravil. Zolcnika nimam.

Kaj od teh odstopanj bi bil vse vzrok za vrtoglavico in omotico ter za utrujenost. Hvala.

močno priporočam knjigo antony williams reševanje jeter, sedaj jo lahko kupiš na bone gre za odlično knjigo z mnogo recepti za hrano za pomoč jetrom

Meritve se mi ne zdijo nerealne. Ampak so neke smernice.

Kot recimo kjer pise “vratni del”

Torej meritev tam zazna problem.

In ja imam ugotovljeno stenozo v vratu, pred kratkim.

Na meritvi oz prej ne poves tezav. Tako da ne ve koga ima pred sabo.

Ti pa na kratko izpise probleme-v eni besedi.

Za orientacijo je to.

Zadnja meritev – menstruacija. Je napisano odstopanje.

In oseba me je vprasala ali sem imela endometriozo? Njej to pokaze. Napisala je le odstopanje.

Mene bi zanimale podrobnejse ugotovitve, pa dobis le orientacijsko.

Ponavljam vprasanje ta odstopanja ki so napisana kaj od tega je posledica vrtoglavica in kaj kron.utrujenost?

knjiga656, 18.08.2021 ob 15:02

močno priporočam knjigo antony williams reševanje jeter, sedaj jo lahko kupiš na bone gre za odlično knjigo z mnogo recepti za hrano za pomoč jetrom

Hvala. ?

Poišči dobrega psihoterapevta, spremeni prehrano, več se gibaj, morda ne bi škodilo še redno spremljanje krvnega tlaka in krvnega sladkorja, pa pregled vratne hrbtenice. Ne bodi pacient, najdi rešitev.

Meni se je po operaciji zolcnika zacelo dogajat da kljub hrani nisem dobila zadosti vitaminov in mineralov. Vedno kalij, magnezij nizje vrednosti. Pa zelezo nizje.

Veseli me da meritev pokazi da jetra niso zamascena, le obremenjena s stresom in zdravili( krvni tlak, vrtoglavico)

Delala sem uz trebuha pred dobrim letom in je rekel da so jetra videt zdrava, niso zamascena. Problem prebava. Podobno kot ta meritev gor omenja.

Alkohola ne pijem, nikoli nisem. Kadim ne in nikoli nisem. Kave ne pijem vec, prej sem jo obcasno v min kolicini.

Stresa imam 100000% in nespecnost.

fhbhhnnn, 18.08.2021 ob 15:08

Poišči dobrega psihoterapevta, spremeni prehrano, več se gibaj, morda ne bi škodilo še redno spremljanje krvnega tlaka in krvnega sladkorja, pa pregled vratne hrbtenice. Ne bodi pacient, najdi rešitev.

Krvni sladkor tudi meritev pise Ok.

In je ok, nikoli ni presegel st.5. Vedno 4.3 do 4.7 na tesc.

Tlak je pa problem. Meritev pise kalij in koencim10. To dvoje kolikor vem ce je nizko je pol krvni tlak visji.

Prej kot terapevta rabim selitev in spanje, umik od “glodalcev” s strani sorodnikov.

Glede selitve iscem, kolikor zmorem s to trenutno nekaj mesecno vrtoglavico dnevno funkcionirat.

Najbrž si bila pri bioenergetiku. Vsi po vrsti šalabajzerji, ki ti bodo drago prodali kakšen svoj preparat, še prej ti napišejo dieto, tega se držiš par mesecev, greš spet na “obravnavo”, ja, je boljše, ampak je treba še to in to in to. Kupiš kaj pri njih, prideš spet, seveda se je zadeva s počutjem izboljšala, če se držiš stroge diete brez mleka, mesa, glutena… (ker jetra so obremenjena, zato dieta). Tudi če ti nič ni, se stanje potem ko umakneš cukre, belo moko in mleko z jedilnika, rapidno izboljša. Na to karto igrajo. Mi je pa jasno, da tudi naši zdravniki niso nič boljši.

Sodelavka izredno slabo počutje, zaspana non stop, glavoboli… gre k dohtarju, ki jo napoti k psihiatru, ki ji predpiše antidepresive, čeprav ženska razlaga, da ni depresivna, samo zelo utrujena, prebava jo muči itd. Naj jemlje antidepresive eno leto. Ženska po dveh tednih pusti antidepresive, ki jo pa dejansko psihično uničijo, samo še bolšči predse… Gre čez pol leta do dohtarja in teži, da stanje ni nič boljše, pravi naj počaka še pol leta in nadaljuje s “terapijo”. Ženska gre samoplačniško v laboratorij na merjenje ščitničnega hormona, ker je guglala in prebrala, da je to možno. Izvid pokaže zvečano raven nekih hormonov, ampak ne bistveno. Zdravnik ji na njeno prigovarjanje in teženje odredi ščitnično ambulanto, ji naredijo teste, pregledajo ščitnico, ugotovijo vozliček ter avtoimunsko bolezen ščitnice, ki pa je v začetni fazi. Kaj lahko naredi, sprašuje. Ji povedo, da lahko samo čaka, da se bodo horomoni toliko zvišali, da bo lahko deležna hormonskega zdravljenja. Vmes se drži diete, stroge, popolnoma veganske in brez glutena. Stanje je sicer boljše, ampak ne še dobro. Vmes ščitnica počasi peša, dokler ne bo dokončno opešala, naraditi nimajo kaj baje. Ampak če ne bi sama težila dohtarju, če ne bi šla delat samoplačniškega testa… bi bila še danes na antidepresivih. Tako da te razumem glede uradne medicine. Ampak…

Tole, kar si tu pripopala raje kar zabriši v koš. Če že, se pojdi testirat v laboratorij, magari na ščitniške hormone in vitamine, samoplačniško seveda, saj pri nas v zdravstvu skoraj nič več ni plačano.

Vprasala sem kaj odstopa pri zlezah z notr.izlocanjem?

Nastela mi je par stvari( sem pozabila). Spomnem se da je kot problem omenila nadledvicnico, obscitnico in se 2 je nastela ??

Še zdaj ne vemo, kje si dobila izvid? Po pisanju sodeč deluješ psihiatrična bolnica, zelo naivna si.

ne nasedaj, 18.08.2021 ob 15:17

Najbrž si bila pri bioenergetiku. Vsi po vrsti šalabajzerji, ki ti bodo drago prodali kakšen svoj preparat, še prej ti napišejo dieto, tega se držiš par mesecev, greš spet na “obravnavo”, ja, je boljše, ampak je treba še to in to in to. Kupiš kaj pri njih, prideš spet, seveda se je zadeva s počutjem izboljšala, če se držiš stroge diete brez mleka, mesa, glutena… (ker jetra so obremenjena, zato dieta). Tudi če ti nič ni, se stanje potem ko umakneš cukre, belo moko in mleko z jedilnika, rapidno izboljša. Na to karto igrajo. Mi je pa jasno, da tudi naši zdravniki niso nič boljši.

Sodelavka izredno slabo počutje, zaspana non stop, glavoboli… gre k dohtarju, ki jo napoti k psihiatru, ki ji predpiše antidepresive, čeprav ženska razlaga, da ni depresivna, samo zelo utrujena, prebava jo muči itd. Naj jemlje antidepresive eno leto. Ženska po dveh tednih pusti antidepresive, ki jo pa dejansko psihično uničijo, samo še bolšči predse… Gre čez pol leta do dohtarja in teži, da stanje ni nič boljše, pravi naj počaka še pol leta in nadaljuje s “terapijo”. Ženska gre samoplačniško v laboratorij na merjenje ščitničnega hormona, ker je guglala in prebrala, da je to možno. Izvid pokaže zvečano raven nekih hormonov, ampak ne bistveno. Zdravnik ji na njeno prigovarjanje in teženje odredi ščitnično ambulanto, ji naredijo teste, pregledajo ščitnico, ugotovijo vozliček ter avtoimunsko bolezen ščitnice, ki pa je v začetni fazi. Kaj lahko naredi, sprašuje. Ji povedo, da lahko samo čaka, da se bodo horomoni toliko zvišali, da bo lahko deležna hormonskega zdravljenja. Vmes se drži diete, stroge, popolnoma veganske in brez glutena. Stanje je sicer boljše, ampak ne še dobro. Vmes ščitnica počasi peša, dokler ne bo dokončno opešala, naraditi nimajo kaj baje. Ampak če ne bi sama težila dohtarju, če ne bi šla delat samoplačniškega testa… bi bila še danes na antidepresivih. Tako da te razumem glede uradne medicine. Ampak…

Tole, kar si tu pripopala raje kar zabriši v koš. Če že, se pojdi testirat v laboratorij, magari na ščitniške hormone in vitamine, samoplačniško seveda, saj pri nas v zdravstvu skoraj nič več ni plačano.

Imam avtoimunsko obolenje scitnice. Scitnica je na UZ zgledala kot emental sir, vsa preluknjana z vozli.

Mogla bi imet tiroloski pregled vsako leto v bolnici. Lepo pise na izvidu tirologa. Stara zdravnica me je 3 leta posiljala. Potem pa ne vec. Tamlada pa me ne poslje nikamor.

Ko se dnevno vprasam kake oblike je moja scitnica, ali je se vedno “emental sir” ali kake oblike je, me skrbi.

Vse si moram placat. Nimam denarja za vse. In tudi kaj imamo doktorje.

Samoplacnisko sem sla 2x fiziatru, prejsnji teden orl samoplacnisko.

Nevrologa imam novembra. Ne morem se resit vrtoglavic, omotic.

šelaka, 18.08.2021 ob 15:21

Še zdaj ne vemo, kje si dobila izvid? Po pisanju sodeč deluješ psihiatrična bolnica, zelo naivna si.

Tole bi bilo potrebno raziskati ….

Pa saj smi je že v neštetih njenih temah o vse mogočih težavah, ki naj bi jih imela (zdravje, sosed, sorodniki…….) svetovali dobrega psihiatra, pa kar nič od tega. Sicer pa sumim, da niti nima težav s psihičnim zdravjem, ampak je samo zelo, zelo “težka”.

Šnelca_783, 18.08.2021 ob 15:14

Krvni sladkor tudi meritev pise Ok.

In je ok, nikoli ni presegel st.5. Vedno 4.3 do 4.7 na tesc.

Tlak je pa problem. Meritev pise kalij in koencim10. To dvoje kolikor vem ce je nizko je pol krvni tlak visji.

Prej kot terapevta rabim selitev in spanje, umik od “glodalcev” s strani sorodnikov.

Glede selitve iscem, kolikor zmorem s to trenutno nekaj mesecno vrtoglavico dnevno funkcionirat.

Šnelca, verjemi, da je 99% teh tvojih težav zaradi psihičnega vzroka. Si pač oseba, ki jo drugi uporabljajo kot lahek plen za dosego svojih ciljev… Ti pa sama globoko v sebi čutiš to izkoriščanje in  hinavščino drugih, zaradi česar trpi tvoje duševno zdravje. To je pa samo korak od vseh težav s težavami ki jih opisuješ…

Tako ti zdravniki ne najdejo nobenih jasnih znakov obolenja, na ta račun pa služijo “kvazi” zdravilci, ki pa delajo samo v smeri svojega hitrega zaslužka. Ironija pa je, da ti s tem pomagajo v duševnem delu, saj te prepričajo, da so oni še edina možnost, da si vsaj malo popraviš zdravstveno stanje.. Klasičen placebo efekt.

Šnelca verjemi svojemu osebnemu zdravniku in delaj na sebi, da se boš počutila srečno in boš postala bolj močna  oseba. Imam blizu sebe dve osebi, ki sta depresijo premagali s trdim delom na sebi in sta danes bolj srečni in zadovoljni kot večina ostalih “normalnih” oseb. In to brez zdravil proti depresiji.. Ampak zdravil ne smeš opustiti sama na lastno pest, temveč se moraš prej pogovoriti z ustreznim strokovnjakom..

Srečno Šnelca, držim pesti da ti uspe!

Šnelca- če piše meritve, morajo bit tudi vrednosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close