Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek bi jedli iz iste posode, kot je prejšnjič jedel pes??

bi jedli iz iste posode, kot je prejšnjič jedel pes??

Ona tega ne vidi tako kot ti.

Čak ti še eno povem, če si tako občutljiva kot praviš raje preskoči ta post…

Ko ga moškemu vlečeš si kdaj pomislila v koliko riti ga je že zapičil preden je prišel do tvojih ust?

En pasji zate: 🙂
[img]http://2.bp.blogspot.com/-lW34kQ7JZsg/Tg9PR8794sI/AAAAAAAAAJU/aqHmfax_Pkw/s1600/Ugly-Dog-Contestsmooch.jpg[/img]

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Meni ni frke, če pes poliže posodo – saj v njej kuham šele potem, ko je pomita.

Isto je z banjo. Ali jo tudi zaradi svojih glivic redno razkužuješ?

Če upoštevaš, da je pes krdelna žival, in da za dober odnos s psom moraš biti alfa, pa pes ne spi ob tebi, ampak ima ležišče nižje od tebe, vsekakor pa ločeno od tebe.

In če je pes urejen (ustrezno negovan), pa ni panike, če se zvečer stisne k tebi na kavču. Ampak zgolj takrat, ko ga povabiš, ne sme mu biti samoumevno, ampak kot priboljšek v obliki crkljanja.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Za moje pojme, živali spadajo v naravno okolje, ne pa v stanovanje.

Za moje pojme, živali spadajo v naravno okolje, ne pa v stanovanje.[/quote]
Za moje pojme tudi, ampak raje pes v stanovanju z odgovornim lastnikom, kot pa pes v prenatrpanem zavetišču, ali pa še hujše, potepuški pes, ki ga skamenja vsak, ki si vzame 5 minut časa.
Žal je zgoraj omenjena situacija realnost marsikaterega psa, zato jo – hočem ali ne – moram upoštevati. Že dooolgo nazaj je človek udomačil psa in že dolgo rejci psov (in drugih živali) kršijo pravila ponudbe in povpraševanja.
In žal prenekateri današnji človek še vedno nima pojma o psih, čeprav ima že “petega” psa.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Za moje pojme tudi, ampak raje pes v stanovanju z odgovornim lastnikom, kot pa pes v prenatrpanem zavetišču, ali pa še hujše, potepuški pes, ki ga skamenja vsak, ki si vzame 5 minut časa.
Žal je zgoraj omenjena situacija realnost marsikaterega psa, zato jo – hočem ali ne – moram upoštevati. Že dooolgo nazaj je človek udomačil psa in že dolgo rejci psov (in drugih živali) kršijo pravila ponudbe in povpraševanja.
In žal prenekateri današnji človek še vedno nima pojma o psih, čeprav ima že “petega” psa.[/quote]
To je zato, ker se ima človeški ego za nekaj več od ostalih živih bitij.
Zato ni skoraj nobene odgovornosti. Jaz bi definitivno poostril nadzor in dal več odgovornosti in s tem dolžnosti samim lastnikom.

Kar pa je problem, ker je že povezano z denarjem. Saj s tem ko večaš odgovornost, potrebuješ večji nadzor. Eni ljudje namreč niso odgovorni, v kolikor niso kaznovani. Sicer bi to že v osnovi bili. Več kot imamo, bolj smo razvajeni in posledično smo manj odgovorni. Začaran krog.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In žal prenekateri današnji človek še vedno nima pojma o psih, čeprav ima že “petega” psa.[/quote]
To je zato, ker se ima človeški ego za nekaj več od ostalih živih bitij.
Zato ni skoraj nobene odgovornosti. Jaz bi definitivno poostril nadzor in dal več odgovornosti in s tem dolžnosti samim lastnikom.[/quote]
Okej, jaz psa nimam zaradi ega, ampak zato, ker če posvojim psa iz zavetišča (kupila psa pač ne bom, tako kot ne otroka, partnerja, prijateljev…), omogočam njemu boljši life, meni pa pasja družba paše. S tem, da sem se za to, da mi paše, pripravljena tudi full potruditi.

[/quote]
Kar pa je problem, ker je že povezano z denarjem. Saj s tem ko večaš odgovornost, potrebuješ večji nadzor. Eni ljudje namreč niso odgovorni, v kolikor niso kaznovani. Sicer bi to že v osnovi bili. Več kot imamo, bolj smo razvajeni in posledično smo manj odgovorni. Začaran krog.[/quote]

S tem se ne strinjam. Velikokrat je namreč tako, da več kot imaš, več odgovornosti imaš.

Kar se pa prvotnega vprašanja tiče; Sem imela psa, pa z njim nisem delila ne postelje, ne kavča, ne kopalnice, ša najmanj pa lonca ali krožnika. Te zadeve so rezervirane za… 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

važno, da imajo domači ljubljenčki kaj jesti … da otroci po svetu stradajo, je pa itak normalno

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Če je tako relativno vse, bi lahko tudi jedli iz kahle, ko bi jo umili!? :))
Če pa lastnik je iz iste posode ali skupaj s svojim hišnim ljubljenčkom, pa naj. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

saj v kahlo gre kar nesemo v usta — pa še naše je ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Lahko rešim enega psa naenkrat, rešiti sveta pa žal ne.

Lahko rešim enega psa naenkrat, rešiti sveta pa žal ne.[/quote]
za isti denar kot te stane pes rešiš enega zamorčka ☺ — brez, da imaš še opravka z njim

Lahko rešim enega psa naenkrat, rešiti sveta pa žal ne.[/quote]
za isti denar kot te stane pes rešiš enega zamorčka ☺ — brez, da imaš še opravka z njim[/quote]
Baje imaš full denarja – če si tak altruist, pa reši še enega zame, no.

No, namesto mene. 🙂

za isti denar kot te stane pes rešiš enega zamorčka ☺ — brez, da imaš še opravka z njim[/quote]
Baje imaš full denarja – če si tak altruist, pa reši še enega zame, no.[/quote]
tudi je.be se mi ne za nesposobne v revščini — niso moj izziv, problem

Zelo vprašanje je kdo je koga zares udomačil: ali človek psa ali pes človeka. Tu si tudi strokovnjaki niso čisto enotni, tako mimogrede in dejstvo je, da se prav vsake živali ne da udomačiti.

Bolj važno je tudi, da se ustvarja dobiček, kar mimogrede vsaj posredno zelo rad zagovarjaš.

Neodgovoren človek pač ni odgovoren in več kot ima odgovornosti, bolj je neodgovoren. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Baje imaš full denarja – če si tak altruist, pa reši še enega zame, no.[/quote]
tudi je.be se mi ne za nesposobne v revščini — niso moj izziv, problem[/quote]
Potem pa ne podtikaj skrbi za “enega zamorčka”.
[img]http://icanhasinternets.com/wp-content/uploads/2010/03/middle1.jpg[/img]

tudi je.be se mi ne za nesposobne v revščini — niso moj izziv, problem[/quote]
Potem pa ne podtikaj skrbi za “enega zamorčka”.
http://icanhasinternets.com/wp-content/uploads/2010/03/middle1.jpg%5B/quote%5D

ni podtik – je samo ovrednotenje v € kaj je enak strošek ☺

Neodgovoren človek pač ni odgovoren in več kot ima odgovornosti, bolj je neodgovoren. :)[/quote]
Več imaš, več je potrebe po odgovornosti in s tem več možnosti, da ne bomo sposobni sprejeti toliko odgovornosti in bomo izpadli neodgovorni.

Brez zamere, ampak iz iste posode ne bi jedla.

Kratko in jedrnato 🙂
Tudi sam se strinjam s tem.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close