Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bi bili užaljeni?

Bi bili užaljeni?

Danes mi je v službi rekla kolegica, da lahko mimogrede opravim določeno delo.

To je delo, ki ga ona ne pozna dobro; jaz ga rada opravljam, ampak me vedno zbaše pri času. Moje osnovno delo terja večji del delovnega časa, zato tole trpi.

In zdaj zgleda, kot da nisem dovolj delovna, pravzaprav, da sem že kar lena?! :(((

Sploh pa mi ni vseeno, ker je to dejala kolegica, katere mnenja ponavadi cenim.

Vsem nam je všeč, če dobro govorijo o nas in to cenimo, ko pa nam rečejo kaj kar nam ni po godu, potem smo pa tam…

Boljše bi bilo, da delo opraviš … da te ne bo kje vžgala po glavi 🙂

Veš, to je vedno tako. En lušten pregovor pravi, da ni nič nemogoče za tistega, ki mu tega ni treba opraviti sam (skratka – ljudem se bodo stvari, ki jih šef naloži drugim, ponavadi zdele super preproste, nezahtevne in take, da se jih opravi mimogrede). Predlagaj, da kar tale tvoja kolegica prevzame dodatno delo, če je že tako preprosto, da ga človek opravi mimogrede.
Tako je tudi pri nas – tajnici se zdi, da samo ona dela in da vsi ostali samo zabušavamo in kofetkamo. Zadnjič, ko sem šla na en sprejem, kjer je bil glavni cilj mreženje in pridobivanje novih strank (torej delo in niti slučajno zabava), je komentirala, da je to pa že višek, da pričakujem dnevnice za to, da sem na zabavi. Ko pa sem jasno povedala, da bi bila sama raje lepo doma z družino, je pa povesila nos in me šla špecat k šefu.

Manj delaj, pa ti ne bo dodajala dodatnega dela… 🙂

Lahko si pa to razlagaš tudi tako, da si tako sposobna, da bo to delo zate mala malica.
Ne sekiraj se preveč zaradi besed.

Enako bi verjetno razumela tudi jaz.

Sploh ne razumem, kako si njeno pripombo lahko razumela kot namig na tvojo lenobo?? Tudi jaz jo razumem izključno tako, da je to zate mala malica, pač mimogrede. Veliko znaš, veliko narediš in nekaj tako preprostega opraviš mimogrede (ona pa očitno tega ni sposobna).

Zame čisti kompliment.

Enako razumem tudi jaz.

Čakaj malo ali te res tako gleda ali je to tvoja interpretacija njenih pogledov? Mislim ali imaš kakšne dokaze, da si tvoja sedolovka nekaj misli o tebi ali pa samo ti misliš, da je tako? Morda si samo domišljaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close