Bi bile ve tudi užaljene?
Cel teden planiran kino za danes zvečer s prijateljico, sama sem našla film, ki naj bi igral le še danes, se ponudila, da grem kupit karte, doma že vse splanirala ( nisem šla nikamor z možem), potem pa taista kolegica popoldne sporoči, da sta se ji napovedala na obisk prijatelja, zakonski par, da jih obiščeta in , da ne gre v kino. Pa še sama mi je sitnarila, da jo moram obvezno kdaj v kino zvlečt !?
Predvsem sem užaljena , ker jo imam na sumu, da je dala prednost obiskom le zato, ker sta obiskovalca “pomemben par “visoko na družbeni lestvici.
Užaljena sem. Upravičeno? Moj doma pa pravi, da pretiravam.
Kaj menite ?
In kaj boš zdaj s kartami?
Sicer pa, jaz za takšno stvar ne bi bila užaljena, ampak bi razmislila in v prihodnje ravnala drugače s to kolegico. Recimo, če sta ti zdaj karti ostali, denar pa si dala sama, potem bi za v prihodnje kar njo poslala po karte ali pa se z njo ne bi več menila in raje počela kaj bolj zanimivega z domačimi. Ne splača se preveč obremenjevat s tem, da animirap druge.
Jaz bi bila tudi malo užaljena. Potem bi se pomirila, in ugotovila, da če so jo kar poklicali in ‘veselo’ sporočili, da pridejo, pač ni mogla reči, da ne smejo, a ne!?? Mogoče ti bo drugič to lahko pojasnila ob kavici, ali pred kinom, kako je v resnici bilo. Najbrž jih ona ni klicala..!!!
Včasih pač pride do take situacije, da mne moreš reči, da greš v kino…če se nekdo najavi na obisk… Jaz tudi ne bi rekla, da ne smejo rpit, niti v sanjah, pa vseeno kdo so…ker kino si lahko izmislim vsak dan…
Karte pa, smotano…mogoče pa si preveč zaletava, pa tako hitro vse nakupiš in splaniraš…Pa bi se morala glede tega mal skulirat!! Veš, važno je, da sta s prijateljico skupaj, pa čeprav pred kinom, ugotovita, da je film zanič..ali da ni več kart ali da…karkoli gresta pa na martini!, ane???
ne sekiraj se, sploh pa se mi zdi otročje, da bi zdaj (v tem svetu, kjer vsi drvimo se ter rja, in nimamo časa za nič) skenslala še frendico, ji zamerila, ali kaj že… Nima smisla. Zmenita se za drugič, Samo ne kupuj kart!!! Vse se lahko spremeni v roku minute… pri nas tudi včasih zboli otrok, se skregava s tipom, obležim z vročino…itd.včasih pa se mi enostavno ne da, pa vendar mi prijateljica ne zameri. Zato pa so prijatelji!!! Da razumejo VSE…
Barca, mislim, da si pametna punca, a ne zameri, ker te tule citiram … se ne strinjam.
To, kaj prijateljici pomeni napovedan obisk, ve samo ona. Nekdo tretji tega ne more objektivno oceniti … In tudi preveč ukvarjanja z dogodkom samem po sebi. Brez veze se je poglabljati v tako nepomembne pripetljaje. Ženske smo potem hitro v vodah, da “naumimo” mnogo več,kot je sploh mogoče in skreiramo problem, kjer ga sploh ni.
Meni se zdi povabilo v kino samo po sebi mnogo manj kot osebni obisk doma. V kinu lahko gledaš film sama, obisk je pa močno družaben dogodek. Zato je meni razumljivo, da se obisku, torej ljudem, ki se želijo pogovarjati posvetiš več pozornosti kot kinu. Poleg tega, kolikor razumem, prijateljica ni sama. Verjetno je ta obisk namenjen obema, njej in njenemu partnerju.
Ni tako važno, ali je film zadnjič ali ni. Film se da ogledati tudi kasneje. V kino greš lahko vsak dan, večkrat na dan … z obiskom pa ni tako.
Jaz na tvojem mestu ne bi bila užaljena, res ne … v kino gresta lahko tudi kakšen drug dan, je pa res, da v tvojem primeru ne bi bila več pobudnica in bi se ji naslednjič pustila “popedenat”, vsekakor pa ta dogodek ne bi imela za usoden za prijateljstvo. To bi bilo precej otročje, milo rečeno.
Tvoj mož ima prav. Pomiri se. Malo si razočarana, ker si sama vložila precej energije, prijateljica je pa odpovedala. Ampak res ni to nekaj takega, zaradi česar bi se podrl svet. Verjetno si tudi družabno nekoliko “podhranjena” in si obisku v kinu dajala več teže kot je to običajno
Pomiri se. Naj gre tole mimo tebe. Res ni tako pomembno, da bi se sekirala!
praviš da si neodločna, pa neki cel teden načrtuješ, pa……..uf………….
Dej skuliraj se, pač, zgodi se vsakomur nekaj nenačrtovanega in pač se je zgodilo kar se je. Res je, tvoj mož ima prav, kompliciraš do amena in si izredno zamerljiv tip.
Zarad takega kompliciranja si slišati totalno antipatična, sory, že napletaš, kako ji boš to vrnila, kako so ji oni obiski bolj pomembni kot ti, pa …… kr neki no. Moški so face, oni to sprejmejo, v sekundi pozabijo in že naslednjo sekundo razmišljajo o nečem čisto tretjem, ti boš pa 3 dni filozofirala in se kujala in tuhtala o maščevanju………buh….
Barca, mislim, da si pametna punca, a ne zameri, ker te tule citiram … se ne strinjam.
To, kaj prijateljici pomeni napovedan obisk, ve samo ona. Nekdo tretji tega ne more objektivno oceniti … In tudi preveč ukvarjanja z dogodkom samem po sebi. Brez veze se je poglabljati v tako nepomembne pripetljaje. Ženske smo potem hitro v vodah, da “naumimo” mnogo več,kot je sploh mogoče in skreiramo problem, kjer ga sploh ni.
Meni se zdi povabilo v kino samo po sebi mnogo manj kot osebni obisk doma. V kinu lahko gledaš film sama, obisk je pa močno družaben dogodek. Zato je meni razumljivo, da se obisku, torej ljudem, ki se želijo pogovarjati posvetiš več pozornosti kot kinu. Poleg tega, kolikor razumem, prijateljica ni sama. Verjetno je ta obisk namenjen obema, njej in njenemu partnerju.
Ni tako važno, ali je film zadnjič ali ni. Film se da ogledati tudi kasneje. V kino greš lahko vsak dan, večkrat na dan … z obiskom pa ni tako.
Jaz na tvojem mestu ne bi bila užaljena, res ne … v kino gresta lahko tudi kakšen drug dan, je pa res, da v tvojem primeru ne bi bila več pobudnica in bi se ji naslednjič pustila “popedenat”, vsekakor pa ta dogodek ne bi imela za usoden za prijateljstvo. To bi bilo precej otročje, milo rečeno.
Tvoj mož ima prav. Pomiri se. Malo si razočarana, ker si sama vložila precej energije, prijateljica je pa odpovedala. Ampak res ni to nekaj takega, zaradi česar bi se podrl svet. Verjetno si tudi družabno nekoliko “podhranjena” in si obisku v kinu dajala več teže kot je to običajno
Pomiri se. Naj gre tole mimo tebe. Res ni tako pomembno, da bi se sekirala![/quote]
S tem stavkom, ki sem ga poudarila, se ne strinjam. Tako obisk, kot kino je treba splanirati. Res da med kinom ni pogovora, je pa prej in potem. In prav je, da se držimo dogovorov. Jaz je sigurno ne bi več vabila v kino, no saj pravzaprav je tudi tokrat prijateljica dala pobudo.
[/quote]
Ne gre za to, kaj je pomembneje. Gre za osnovno vljudnost, da se držiš dogovora (sploh če je bil ves teden vnaprej napovedan). Ne pa da prvega skenslaš, ker je drugi bolj pomemben.
Jaz užaljena sicer ne bi bila, bi se mi pa ta poteza zdela skrajno nevljudna in bi to prijateljici tudi povedala. Tudi v primeru, če bi bile dogovorjene samo za kavo. Ker ima pa avtorica že celo karte kupljene, je taka odločitev prijateljice še bolj obsojanja vredna. To pomeni, da ji “dol visi” zanjo, za njen nedeljski večer, tudi koneckoncev za njen denar.
Jaz bi v primeru, da bi se mi najavili obiski, vljudno in z obžalovanjem povedala, da žal ne gre, ker sem že dogovorjena drugje in sem obljubila prijateljici, da pridem. Vsak normalno vzgojen človek bo to razumel.
Recimo, da bi bila jaz tvoja kolegica:
Vem, da si kupila karte in vem, da si vse splanirala. Torej, če me kdo pokliče, da pride na obisk bi rekla, da sem žal že zmenjena s tabo. Če bi bil pa res kakšen izreden obisk (nekdo, ki ga nisem že 100 let videla, nekdo od daleč ali kaj podobnega) in bi res želela kino skenslat pa bi te poklicala. Se ti opravičila. Ti plačala karto (eno seveda, ker svojo lahko porabiš :)). Pa bi te vprašala, če si zato, da greva kak drug dan, da bom bom jaz častla karti za obe, ker sem pač jaz zamočila. Ampak ponavadi je tako, če nekomu nekaj obljubim, potem naslednjemu pač povem, da sem že zasedena .
Forum je zaprt za komentiranje.