Najdi forum

BEZGOV SIRUP

JAZ PA BI RADA NAREDILA SIRUP IZ BEZGOVEGA CVETJA IN BI LEPO PROSILA ZA RECEPT.ZANIMA ME PA TUDI, KOLIKO ČASA TA SIRUP ZDRŽI.

LEP DAN ŽELIM

Jaz delam takega, ki zdrži od ene sezone do druge.
Naredim ga pa takole:
30 velikih bezgovih cvetov (ali več malih) namočim v 3 l vode za 24 ur. Potem precedim, dam v lonec s še 3 kg sladkorja in zavrem.
Drugi dan ohlajenemu dodam 6 dag citronske kisline. Tako se sigurno ne pokvari. Sem pa slišala, da nekateri ne zavrejo ampak delajo vse na mrzlo. Jaz tega nisem preverila.

Jaz letos prvič poskušam po 40 let starem receptu. Moral bi držati 1 leto:
40 cvetov (če so majhni več)
2 l vode
4 kg sladkorja
20 dag citronske kisline
5 limon
Vodo prevri in počakaj da se ohladi (jaz vodo zavrem zvečer, da je do jutra hladna).
Nato v vodo daj sladkor in zmešaj, toliko da se čimbolj raztopi. Potem dodaj še citronsko kislino, cvetove (neoprane) in na krhlje razrezane limone. Premešaj nekajkrat dnevno, da se sladkor raztopi, imej pokrito s krpo.
Po 4 dnevih pretoči skozi cedilo in gazo v steklenice in daj v klet.Limone prej ožemi, cvetove pa stisni.

Tudi jaz delam tako kot ti in drži.
LP

Res hvala vsem, ki ste se potrudili z nasveti. Jo bom kar danes naredila.

Naj pa še povem kako jo pijemo. Sirup zmešam z vodo in dodam malo belega vina in led. Zelo,zelo je dobro in odžejaš se. Pa ravno prav je za te vroče dni.

Lep dan vsem

jest pa dam 30 cvetov, jih namočim v 1 liter vode in 3 kg sladkorja, pa še 30gr citronske kisline. To pustim 24 ur, precedim, zaprem v steklenice (steklene) in ga imam lahko tudi 3 leta.
nič kuhanja
lp

Takšno pije moj mož, ko gre delati ven na zemljo. Saj pravzaprav jo delam največ zanj.

4 litre vode prevrem s 4kg sladkorja. Drugi dan dam v ohlajeno 40 bezgovih cvetov in štiri škatle citronke (80g).Pustim stati 24 ur. Ko precedim skozi gosto sito, mi ga nanese ravno za devet kozarcev za vlaganje, ki jih zaprem in pasteriziram pri 140st.C v pečici kakšnih 10 minut.V mrzlo pečico dam kozarce in segrevam do te temperature.Garantiram ,da se ne pokvarijo.
Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close