BEZEG
Moj recept za odličen bezgov sirup:
Namoči 10 cvetov v 1 l vode in pusti stati 24 ur. To precedi in dodaj 1 kg sladkorja na 1 l vode in 23 g citronske kisline (na l vode) in spet pusti stati 24 ur. Občasno premešaj. Precedi in napolni steklenice.
Ta sok je res odličen. Mi ga delamo že četrto leto, se mi zdi in ga naredimo za okoli 50 litrov.
Lp, S.
Zakaj je sirup zavrel, ne vem. Paziti je treba na to, da je posoda, v kateri ga delamo izredno čista in da ga, ko je pripravljen prelijemo v steklene steklenice. Mi ga hranimo v ozimnici – torej je precej na hladnem. V kuhinji v najhujši vročini ne zdrži več dni. Zato, ko začnem eno steklenico uporabljati, ga shranjujem v hladilniku in tako mi še ni zavrel. Res pa je potrebno paziti na čistočo steklenic (najboljše je, da uporabite steklenice od Radenske).
Lp, S.
Forum je zaprt za komentiranje.