BEŠAMEL
Moj bešamel je takle:
V raztopljeno maslo vmešam moko in kuham kakšno minuto, toliko da ne zarumeni. Dodam vroče mleko in mešam na zmernem ognju, da dobim gladko maso, pri čemer ne smejo nastati grudice. Dodam sol, beli poper (lahko tudi črnega, ampak ima drugačen okus) ter muškatni orešček v prahu. Kuham še kratek čas (minuto) in to je vse.
Bila bi vesela še recepta kakšne druge mojstrice..
lp
Modra
Hej,tudi jaz naredim natancno tako;isti recept je tudi v mojih kuharicah.Vem,da nekateri namesto mleka vmesajo sl.smetano in ko se vse ohladi ,tudi jajcek.
Sama nisem tako se nikoli naredila.Sem pa enkrat na pocitnicah kupila ze narejen it.besamel.Ni bil napacen,le veliko drazji in se zelo velika kolicina.
Lep dan babi
Jaz sem ga zadnjič naredila iz teh sestavin (za spodaj omenjene špinačne palačinke-za 3 osebe):
3 dkg masla
2 dkg moke
3 dcl mleka
sol, poper, muškatni orešček.
S temi količinami bešamel ne pride preveč gost; takega ga imamo radi. Če si predstavljaš vse bolj gosto, pač daj kakšen dkg moke več. Točne količine za pripravo bešamela so tudi na škatli za lasagne-mislim da od firme Grandos, nisem pa prepričana. Vsekakor prvič poskusi!
Forum je zaprt za komentiranje.