Najdi forum

BEŠAMEL

ZANIMAM ME KAKO PRIPRAVITE BEŠAMEL?? MEN NIKOL NE RATA

HVALA

Moj bešamel je takle:
V raztopljeno maslo vmešam moko in kuham kakšno minuto, toliko da ne zarumeni. Dodam vroče mleko in mešam na zmernem ognju, da dobim gladko maso, pri čemer ne smejo nastati grudice. Dodam sol, beli poper (lahko tudi črnega, ampak ima drugačen okus) ter muškatni orešček v prahu. Kuham še kratek čas (minuto) in to je vse.

Bila bi vesela še recepta kakšne druge mojstrice..

lp
Modra

Hej,tudi jaz naredim natancno tako;isti recept je tudi v mojih kuharicah.Vem,da nekateri namesto mleka vmesajo sl.smetano in ko se vse ohladi ,tudi jajcek.
Sama nisem tako se nikoli naredila.Sem pa enkrat na pocitnicah kupila ze narejen it.besamel.Ni bil napacen,le veliko drazji in se zelo velika kolicina.

Lep dan babi

V bistvu po zgoraj opisanem receptu. Mleko vlivaj v bešamel zelo počasi in močno mešaj, da ne nastanejo grudice.

HVALA ZA ODGOVORE KAJ PA KOLIČINSKO KOLIKO PRIBLIZNO DATE VSAKE SESTAVINE
HVALA

Jaz sem ga zadnjič naredila iz teh sestavin (za spodaj omenjene špinačne palačinke-za 3 osebe):
3 dkg masla
2 dkg moke
3 dcl mleka
sol, poper, muškatni orešček.

S temi količinami bešamel ne pride preveč gost; takega ga imamo radi. Če si predstavljaš vse bolj gosto, pač daj kakšen dkg moke več. Točne količine za pripravo bešamela so tudi na škatli za lasagne-mislim da od firme Grandos, nisem pa prepričana. Vsekakor prvič poskusi!

Moj je enak le rumenjak mu vedno dodam. Mogoče zato, ker imamo doma dovolj jajčk. Ne dodam muškatnega oreščka, ker ga že od malega ne maram.

EDINI POGOJ, DA NE NASTANEJO GRUDICE JE MEŠANJE Z METLICO ZA STEPANJE, SAMO S KUHALNICO NE !!!!

Nona Karolina,tebe sem ze kar pogresala.Ves,da sem en dan prezivela pri Vipavi in sama vrgla palcko v reko.Lep dan babi

Ja, zdaj smo vsi v stiski s časom, ker je zunaj toliko dela. Preberem vse, pišem pa sedaj malo manj.
Pozdrav nona karolina

Se opravičujem zaradi svoje nevednosti, vendar me za začetek zanima: kaj je to bešamel in za kaj se uporablja?
Hvala.

Bešamel je bela kompaktna omaka, ki paše v lazanjo, pa tudi med ostale testenine, po želji tudi v mesne jedi. Nič kompliciranega.

lp
Modra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close