Najdi forum

BEŠAMEL

???????????

V kratkem: moka, mleko in mascoba. Uporablja se za zgoscevanje omak, pudingov… (glej tudi temo “brokoli” spodaj). Pripravlja se na dva nacina:
1. na mascobi “preprazis” moko (pripravis prezganje), nato vse skupaj zalijes z mlekom, da nastane gosta zmes ali
2. v mleku raztopis dovolj mascobe in zgostis z moko, da dobis gladko gosto zmes.
Dovolj jasno?

Bešamel delam po občutku, tako da ne bi vedela točnih količin. Gre pa takole: razpustiš maslo, dodaš moko (kot za prežganje) in prilivaš toplo mleko. Ves čas mešaš z metlico. Ko zavre, lahko vidiš, kako je gosto, in potem lahko mleko še dodaš. Kuha se par minut, omako pa še malo posoliš, popopraš, za dišavo pa dodaš malo naribanega muškatnega oreščka. Bešamel je nepogrešljiv pri lazanji(vsaj nam)!

Naj vam zaupam da je izvrsten, ce zamenjas cca 1dcl mleka z smetano in dodas cca 100 g parmezana. Malo pa ga tudi solim.
Tako delamo v ITA.

Pa pa.

Hvala za nasvet – bomo doma poskusili taoj, ko se ponudi priloznost. Zveni prav okusno :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close