Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Berlin – lokacija

Berlin – lokacija

Pozdravljeni!

Ker sem prejšnjič dobila prijazen odgovor, se ponovno obračam na vas z vprašanjem.
Zanima me namreč, če kdo, ki je bil že v Berlinu pozna predel Charlottenburg? Poleti načrtujemo krajši oddih v Berlinu in sem v tem delu našla ugoden hotel. Je daleč od samega centra? Težko ocenim po zemljevidu, če je lokacija v redu, saj ne poznam dobro Berlina.
Kot drugo opcijo pa imam še en hotel v predelu Hochenschoenhausen, morda kdo pozna ta predel?

Za odgovore in kakšne vaše nasvete, bi vam bila zelo hvaležna!
Hvala in lep pozdrav!

Berlin pravzaprav nima pravega centra oz.so znamenitosti posejane tu in tam, tako da je Charlottenburg gotovo dobra izbira. Do istoimenskega dvorca boste najbrž lahko šli kar peš, drugače pa ima Berlin fantastično mrežo javnega prevoza, s katerim hitro in udobno prideš od koderkoli do kamorkoli. Pa še drag ni, če kupiš dnevno karto.

Zadnjič sem brala, da so odprli muzej NDR, kjer lahko celo voziš trabanta in v dnevni sobi iz 50. let gledaš takratno vzhodnonemško televizijo. Sliši se kot absolutni mus!

Hvala za odgovor, mi je v veliko pomoč. Mislim, da se bomo res odločili kar za ta predel, saj je hotel dobro opisan.

Za muzej sem pa takoj pregledala na internetu :o)
Tukaj je nekaj informacij, če bo koga slučajno zanimalo:

Kulturna ponudba je zato izjemna. Mesto ima povprečno 1500 kulturnih dogodkov na dan in vsaj 175 muzejev, njihovo število še raste. Na obrežju reke Spree je odprl vrata Muzej DDR (NDR – Nemške demokratične republike), ki obuja vsakdanje življenje v Vzhodnem Berlinu. Muzeja ne morete zgrešiti: na rečnem obzidju nanj opozarja skulptura štirih golih deklic, privrženk v NDR široko razmahnjenega naturizma, ki kot resnične naturistke dražijo poglede. (več na: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/316676)

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close