Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Berlin in manj običajne zanimivosti ???

Berlin in manj običajne zanimivosti ???

V kratkem bom en teden v Berlinu, pa me zanima, kaj vse se mi splača pogledati.

OK, sej te klasične poznam (Reichstag, Brandenburška vrata, TV stolp, Check point Charlie in pa Novi Berlin).

Zanimajo me bolj kakšne druge zanimivosti, pa kje so kaki dobri žur placi, pa kafiči ipd.

Hvala in LP,
Matjaz

Pred dvema letoma mi je bil bil strašno všeč Tacheles (Oranienburgerstraße, blizu Televizijskega stolpa). To je nekaj podobnega, kot pri nas Metelkova, poleg tega so lušni tudi nekateri lokali na tej ulici. Na primer Cafe Zapata, kjer smo naleteli ravno na nek bolj Jazzovski večer. Ogleda vreden je tudi pergamov muzej, z veličastnim prikazom celotne antike in razvoja zahodne civilizacije. Nekateri bi razstavljeno zbirko lahko (upravičeno) poimenovali roparsko plenjenje celotnega bližnjega vzhoda, saj so v muzej prenesli celotne stavbe, sobe, ulice. Potem čisto pri ZOO postaji imaš tudi Beate Uhse Erotik Museum. Verjetno je zanimiv tudi Filmski muzej v neposredni bližini Sony centra.
Kaj več, glede na tvoje interese poišči na primer tu:

zur placi naj bi se pomikali proti vzhodu. drugace pa ti svetujem, da obisces kaksnega izmed legendarnih techno klubov. tresor so na zalost zaprli.

Hvala obema,

Matjaz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close