Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika belusi – kako jih pripraviti?

belusi – kako jih pripraviti?

vsak recept bo dobrodosel!

hvala in lp

nika

Pozdravljena! Navedla ti bom nekaj svojih idej,ni pa nujno,da ti bodo vsec.
1.Skuhas mehke dele tako,da stojijo v vodi pokoncno(snopek drzi elastika).Zabelis z na maslu preprazenimi drobtinicami. Ali. Polijes jih z dobro kislo polivko z olivnim oljem.Olivno olje,kis ,sol poper in kuhana jajcka.
Temu nacinu recemo na Primorskem v solati.

2.Trse dele skuhas na isti vodi,,jih spasiras in s krompirjem , cesnom,mlado cebulico,petersiljem skuhas dobro juhico,ki jo zgostis s smetano in dodas se nekaj ze kuhanih vrsickov.Vanjo zakuhas lahko riz ali dodas popecene kruhove kockice in parmezan.Zelo dobro.

3. Drobno narezane mehke dele popeces na olju z malo pancete ali sunke in dodas k zrezku.Lahko pa kot samostojna jed,da dodas razmesano jajce.Temu recemo frtalja.

4.Naredim tudi slan rizev narastek z dodanimi poprazenimi belusi(glej 3.) in veliko parmezana.

5.Rizota z belusi.Zelo hitro narejeno.

Idej je verjetno se nekaj,vedno malo lastne fantazije.Rada dodam tudi divje beluse,ki jih bomo kmalu nabirali.

Lani sem nekajkrat naredila tudi sirov burek z dodatkom preprazenih belusev,ki jih polozim na skuto.Zelo dobra kombinacija.

Ti bo kaj vsec?Sama rada eksperimentiram in moji uzivajo.
Oglasi se,da vidim,ce je kaj po tvojem okusu.Ves,Primorci gojimo beluse in jih pripravljamo celo sezono dan na dan.Tudi zamrznem jih. Lep dan babi

Draga babi!

Zlata si!!! Javim v nedeljo, kako mi je uspelo!!!

Lp

Nika

Se to,v reklamnem aprilskem Mercatorjevem snopicu je tudi recept Krema z belusi in grahovim prelivom.Videla danes.Beluse kuhamo pokoncno zato,da se nezni vrsicki kuhajo v bistvu na pari.Ce jih rabimo za juho ,,jih damo na koncu ze kuhane kar na kroznik,da se ne razkuhajo. Pozdrav Babi

O Beluših, na koncu so pa še recepti

Lala

Tudi jaz sem prebrala.Recept Belusi po parmsko priredim po svoje,ker so gratinirani samo s parmezanom presuhi.Jaz dam na beluse malo besamela,rezino ali dve sira za toaste in popecem,tik preden je gotovo(hitro),dodam nariban parmezan,da samo porumeni.Tako gratiniram tudi brsticni ohrovt,cvetaco,brokole,blitvo….Idej imas ze nekaj.Hvala za besedo “zlata “.
Ves,bila sem v prosveti in imam mlade ljudi zelo rada.Mislim,da znam najti tudi skupen jezik z njimi.Lep dan zelim babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close