belokranjske kuharice!!Polnjen piščanček
Moj mož včasih hodi delat dol v B.K.pa pravi,da tam pečete tko fajn polnjenga piščanca,tako pod kožico.
Zdej pa,drage moje iz tam dol,a bi mi katera zaupala kako to naredite in kaj zatlačite tam pod kožico,da je ta vaš piščanček tako dober.Ker drugač me je mal strah,da ne bi moj dragi tam dol pr kateri ostal in bi mu jaz to pripravila oz.bi še jaz probala:)
Jaz sicer nisem belokranjka, pa vseeno vedno puščanca filam tudi pod kožo.
Naredim filo kot za kruhove cmoke, pa jo dam v piščanca pa še pod kožo. To tam pri odprtini prste porineš med medo in kožo pa gre lepo narazen, pol pa sam filo noter nabašeš.
Nobena posebna znanost, pa vedno za prste polizat
Naj ti rata, da ti dec ne pobegne 🙂
Za filo pocvri drobno sekljano čebulo na maslu, dodaš kockice starega kruha, najboljše od žemelj – kake tri. Potem jajce, precej popra, lonček kisle smetane in veliko sekljanega peteršilja. Lahko dodaš tudi piščančja jetra in/ali za polno dlan gob. Mešanica mora biti srednje gosta.
Piško daš s hrbtom navzdol in fajn pritisneš na prsi, da se ‘splošči’ . Kožo previdno dvigaš od zadaj naprej, da se ne strga, in nadev natlačiš po žlicah do kamor si kožo dvignila. Pri industrijskih piškah se koža hitro strga, zato je boljši domači picek, tam do dve kile. Pa znotraj dobro opucaj maščobo in vtakni not dva kisla domača jabolčka.
Dober tek – in za možeka ne se boj, jaz imam svojega ;))
Jaz naredim kot filo za kruhove cmoke..
čebula, česen, star kruh, jušna osnova, peteršilj, majaron, pa eno jetrno pašteto dam not.poper, sol..
Piščanca operem, kožo pri zadku dvignem vse do vratu in nafilam, v notranjost in pod kožo vse kolikor se da tudi pod stegni.
med pečenjem ga samo ene trikrat obiljem z lastnim sokom, ki je v pekaču!
dober tek..
Forum je zaprt za komentiranje.