Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek beljenje zob

beljenje zob

Najprej lepo pozdravljene!
Zanima me, če že imate kakšne izkušnje z izdelki za beljenje zob. Natančneje, v mislih imam “nalepke” od odola, ki se naj bi jih uporabljalo 2 tedna enkrat dnevno, če sem pravilno informirana. Predvsem me skrbi v koliki meri so ti izdelki škodljivi zobem in kakšni so rezultati pri uporabi. Že vnaprej najlepša hvala za odgovore.
Lep pozdrav

A se to ze da kupiti v Sloveniji?Jaz sem gledala reklamo v neki nemški reviji

Sama sem nekaj časa uporabljala corrident pearl, pa ni bilo nekega posebnega učinka ne v dobro, ne v slabo. Edino to, da sem imela nekako občutek, da so zobje bolj čisti, ker je pasta nekoliko groba. Zdaj kupim občasno kako “whitening” zadevo, pa se mi tudi zdi, da kake posebne razlike glede na ostale zobne paste ne opazim.

Za resna belila pa pravijo, da niso preveč priporočljiva, ker menda poškodujejo sklenino (tudi če reklama pravi, da ne) in baje (tako sem nekje brala) dobijo zobje po daljši uporabi oranžen odtenek. Ne vem, ne bom trdila, da je res, ker nisem preiskusila. Sem slišala oz. brala.

Baje je najbolj učinkovito in najmanj škodljivo lasersko beljenje zob.
Ne vem, če ga pri nas že izvajajo.

Jaz sem presedlala z navadne ščetke na baterijsko in se mi zdi, da je razlika opazna, tudi zobozdravnica meni, da je to dobra rešitev. To seveda ne pomeni, da se ti zobje pobelijo za ne vem koliko stopenj, obenem pa le dovolj, da si zadovoljen, pa še veš, da ni škodljivo.

Slišala sem, da to delajo pri zobarjih z neko novejšo metodo. Mislim, da gre za neke premaze, ki se jih nanaša po fazah. Najbolje se je informirati, tel 562 18 30

Metode beljenja delimo na profesionalne metode,ki jih poravijo zobozdravniki,in na tiste,ki jih uporabljamo sami doma.Profesionalne metode so vsekakor učinkovitejše iv varnejše,saj je pomembno,da belimo le zdrave zobe,zdrava pa morajo biti tudi obzobna tkiva.Laserska metoda je najhitrejša metoda beljenja.Beljenje z laserjem traja trikrat zapired po dvajset minut,vse v enem samem obisku pri zobozdravniku.V tem času pacient dobi do osem stopenj svetlejše zobe,merjeno po Vita ključu-karta ,ki jo ima vsak zobozdravni in s katero lahko oceni barvo vašega zoba.Laser omogoča,da kisik iz belila hitreje prehaja v zob in da verige razbarvanih substanc začenjasjo hitreje razpirati.Pp laserskem posegu je priporočljivo,da se izogibate cigaretom,in živilom,ki vsebujejo barvila,vsaj še dan ali dva.
Beljenje zob je povsod po svetu izključno samoplačniška storitev,saj gre za izrazito lepotni poseg.Cene beljenja pri nas znašajo od 9.900 sit do 119.000 tolarjev,kolikor stane lasersko beljenje vseh zob.
za brezplačen pregled in posvet pokličite dr.KOVAČIČA vLjubljani KOGOVŠKOVA ul.1 Tel:041 513-000

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close