Najdi forum

Beli poper

Kupila sem in previdno začela uporabljati beli poper, bolj iz radovednosti. V čem je razlika proti navadnemu črnemu, kje bolj paše? In seveda, ali je enako močan kot črni?
Hvala in lep pozdav, Mimi

Poper je poper, vse od iste rastline, razlika je samo v tem, kdaj se obira in kako se suši (na soncu ali v senci) in od tega pridejo različne barve, pa tudi močnejše ali bolj blage arome. Nekako tako kot pri čaju. Črni poper je najbolj pekoč, beli in predvsem zeleni pa manj. Beli je splošno uporaben, enako kot črni. Meni osebno je pa najbolj všeč tista pisana mešanica v prozornih mlinčkih. 🙂

Mimi dobro jutro.
Nekje sem zasledila, da se beli poper uporablja za svetle omake – verjetno zaradi barve. Glede na to, kar je napisala Jožica bo po moje to kar držalo.
Tiste pisane mešanice pa še nism probala – jo bom pa res enkrat kupila. Jožica pa je ta mlinček ki je zraven v redu? Enkrat sem kupila takšen mlinček (mislim da v Ikei) in je bil bolj tako – tako. Je mlel, če si ga posebej “naluštal”. Če je ta kaj boljši bi ga kupila tudi jaz.
Sončen pozdravček.
D.

Ola !

Damjana, jaz imam tudi ta poper in se mi zdi ta mlinček kar v redu. Imam namreč tudi tistega od Neckermanna, ki pa je zanić.

Lep sončen dan (končno).

Majuška

Majuška – ta mlinček je od Kotanyja ali kateri drugi?

Ola !

Damjana oprosti, da še le zdaj odgovarjam, sem bila malo na shoppingu.

Ja mlinček je od Kotanyja.

lp Majuška

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close