Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Beli kamen- otroška serija

Beli kamen- otroška serija

Ali se kdo spomni otroške serije Beli kamen? Bilo je tam okrog 27 let nazaj. Meni je bila zelo všeč, čeprav so moji spomini zelo medli. Ali mi kdo ve kaj več povedati o njej? Vsake informacije bi bila vesela.
Lep pozdrav

Jaz se je spomnim. Pa tudi sama bolj medlo. Vem, da sta si deklica in deček skrivala beli kamen in ga potem iskala…

Glavna junaka sta bila Fia in Hampus, ki sta si izmenjavala beli kamen – kot nagrado za od drugega zadano in izpolnjeno (ponavadi drzno) nalogo. Obstaja pa tudi knjiga Gunnel Linde Beli kamen, po kateri je bila (vsaj tako sklepam) posneta omenjena nadaljevanka.

Oooooo, Den vita stennen, se spomnim!!! Fantek in punčka, oba blond! punčka najde tisti lepi, okrogli kamenček, s katerim so potem vse sorte dogodivščine in si ga podajata: eden drugemu dajeta naloge, s katerimi si prislužita kamen. Ali pa ga je našel od, ne spomnim se natančno. Fantek je bil iz precej velike družine, bi rekla da revne. Spomnim se, da se ena od sestric enkrat pritoži mami, da Hampus (mislim, da je bilo temu glavnemu junaku tako ime) žuli žajfo tako dolgo, da nič ne ostane za njo.
Aha, pa ena od nalog, ki jih je punčka dala hampusu, je bila, da je moral narisati obraz na cerkveno uro. narisal ga je tako, da je metal nanjo v ter pomočena jabolka.
To nadaljevanko bi prav z veseljem gledala ponovno! Hvala, da si me spomnila nanjo!

New Report

Close