Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika beli deli blitve

beli deli blitve

pozdravljene,

ker sem na tem forumu nova – hja diete so me prisilile iskati nove recepte, pa tudi nisem neka UAU kuharca – me zanima, ali bele dele blitve zavržete ali jih pripravite in če – na kakšen način?

za odgovore – hvala…

Bele dele tudi uporabiš, da jih ne bi zavrgla. Blitvo skuaj, pol odcedi, na ponvi pogrej žličko olivnega veliko česna, potem gor vrži blitvo premešaj in posoli, popopraj. Možnost je da dodaš še koščke kuhanega krompirja.
Blitvo lahko uporabiš kot špinačo. Ali narežeš med drugo zelenajvo.

torej, kroki, če te prav razumem; skupaj skuham tako beli del stebla kot tudi zeleni (list)… kaj je potem to potrebno bolj na tanko narezati?

Jaz naredim takole:
Bele dele odrežem od zelenih, na drobno narežem in dam kuhat. Čez približno 10 minut dodam še narezane zelene dele in kuham še cca 10 minut.

hvala…

Pozdravljene,

blitve se nikoli ne reže. 🙂 Manjše liste se vrže v lonec kar cele, večje pa se prelomi na pol tako, da najprej prelomiš belo steblo in potem samo potegneš proti vrhu lista in gre lepo na pol. Vedno se jo kuha v zelo malo vode z malo soli. Oziroma daš najprej kuhat krompir, ko je skoraj skuhan, odliješ vodo in dodaš blitvo. Čisto na koncu vedno preliješ z malo olivnega olja. In blitva bo ena a. (preverjeno 😉 … po navodilih dalmatinske babice)

M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close