Bela zobna ščetka
Pa sem se spomnil nečesa – pesem, ki sem jo dolgo iskal in sem si jo danes pričel prepevati… jo ima morebiti kdo, jo vsaj poznate?
Parkrat sem jo slišal na točno določenem radiu in nikoli več nikjer. Na internetu pa ni šans, da jo najdem. Predvidevam, da je pesem po izvoru tam nekje iz obdobja srednjih 90-ih.
Naj bi jo izvajala skupina Romeo, naslov pesmi pa naj bi bil “Bela zobna ščetka” gre
pa nekako tako:
“tvoja be-la, be-la zobna ščetka,
ki spominja me na tebe že od vsega začetka…”
Jo ima kdo? Želi deliti z drugimi? 😉
LP
Hah.. ma ja, jaz sem na glasbenem področju zasidran od …. do….. 🙂
Ampak pesem je res nekaj posebnega – zelo hitro gre v uho pa njen ritem pa “pretakanje” harmonije zvoka in koneckoncev je tudi vokal dober.
Sem zvedel, da je bend zares Romeo oziroma “Skupina Romeo”, “Ansambel Romeo”. Izvirajo iz Kranjske Gore, pesem je pa potemtakem še precej novejša – pozna 1990-a, začetek 2000-ih.
Zdravo!
hehhehe, a veš, da jo poznam?:-)))))) Še dobro se spomnim, kako sem jo prepevala,,,,,
Tvoja bela, bela zobna ščetka, me spominja na tebe že od vsega začetka, tvoja bela, bela zobna ščetka, je edina stvar,ki mi ostala jeeeee…
hehhehe, te pesmi se pa res skoraj nihče ne spominja:-) Bom poiskala, vem, da bi morala bit na eni stari kaseti…Sicer bom pa povprašala na radijski postaji. Recimo v roku 14 dni..
Javi se še kaj,
Pozdrav
Ulala – Manja_ rasturaš!
Celega besedila se sploh ne spomnim. V času službe nonstop poslušam radio, doma pa potem preigravam svojo glasbeno zbirko s plošč in CD-jev…
In vedno tako, ko šaltam postaje, za štos prešeltam na Radio Veseljak in ravno takrat “tvoja bela, bela zobna ščetka….”. Hehe mi srčni utrip zraste 300 na uro, takoj postanem še bolj vesel, vsem ljudem se smejem iz avta, da že mislijo “ta je prfliknjen”…. Res, prav energična in razpoloženjska pesem.
Kolikor sem se vmes pozanimal, je Romeo res en čist lokalen bend iz Kranjske Gore, ki občasno igra na kakšnih priložnostnih slavjih in veselicah.
Ampak ej… to je talent ljudi – da me en tak bend s svojo pesmijo pritegne stokrat bolj kot pa kakšni “vele-slavni”, ki se potegujejo na raznih glasbenih festivalih in izborih…. Noro. Vsaka jim čast za to skladbo.
No, Manja_, če ti pa res kaj uspe zrihtati, bom pa zelo vesel.
Vsak dan se tukaj potikam, tako, da… sva na liniji. 😉
Lep konec tedna in začetek vikenda želim
Hey!
Sem mlada poznavalka stare glasbe in jo izredno rada polušam…kar se tiče ansambla romeo imam originalno njihovo kaseto vendar ne vem kako bi to glasbo dobila na računalnik.tudi bela zobna ščetka je na njej.
če ima kdo predlog kako naj vse to spravim na računalnik naj pove pa mu kasneje lahko pošljem pesemi kakorkoli.
Lep pozdrav!
P.S. če pa jo je kdo downloadav iz interneta pa prosim če pove kje.
Hvala
Pikapolonica
Ooo to pa je vesela novica na sam velikonočni ponedeljek!
V bistvu je samo osnovno snemanje audio kaset na računalnik – enostavno.
Le potem so pomembni detajli, ki naredijo zvok lepši, čistejši, glasnejši ipd.
Potrebuješ kakršenkoli kasetni predvajalnik (walkman, Hi-Fi stolp, radiokasetnik…), kateri ima vtičnico z oznako AUX oziroma PHONE oziroma LINE OUT ali še boljše – dva CINCH izhoda.
Potem potrebuješ še primeren kabel;
3.5” audio “bananica” —– 3.5” audio “bananica”
ali pa
3.5” audio “bananica” —– 2× cinch konektor (levi in desni)
Primerno povežeš izvor (kasetnik, walkman…) na PC.
Povežeš tako, da gre gre IZHOD iz kasetnika v VHOD računalnika.
Pri računalniku je vhod 3.5” audio vtičnica na zvočni kartici – ponavadi obrobljena s svetlo modro barvo.
Nato potrebuješ še primeren audio program za zajem zvoka.
Jaz uporabljam predpotopni GoldWave.
Obstaja kup zastonjskih med katerimi je naprimer odličen Audacity
http://www.snapfiles.com/screenshots/audacity.htm
V programu se določi vir s katerega bomo zajemali zvok.
Za ta primer se izbere “LINE IN”oziroma “LINE INPUT”, kar pomeni, da bo program “iskal” zvok direktno na vhodu zvočne kartice.
To so priprave… sledi testno snemanje, kjer je potrebno primerno naravnati glasnost izvora in občutljivost snemanja, da nam zvoka ne “zabija” ter, da ne hrešči, poka ipd.
Bo šlo? Preveč zakomplicirano? 🙂
Če pa zaupaš, se pa lahko kako drugače dogovoriva in začasno “odkupim” tvojo kaseto, jo spravim v kar se da kvalitetno digitalno obliko, posnamem na CD ter ti kaseto skupaj s CD-jem pošljem nazaj, ti pa mi vrneš “avans”.
Lepo bi bilo slišati še preostale pesmi in obuditi pozabljene pesmi.
Hvala, da si se oglasila pa prijeten praznični dan želim!
Birot
Hey
Hehe to temo sem odkrila čisto naključno (pa čeprav na velikonočni ponedeljek hehe) itaq pa rada pomagam tako da ni za kaj.
Hehe ne ni preveč zakomplicirano. Ja moj stolp ima AUX tko da nebo problema ( moški del familije pa tudi nima problemov s temi stvarmi hehe)
Kako pa pol pošljem pesmi? Prek maila bo šlo?
Lep pozdrav!
Pikapolonica
Hm…šlo bi, če dam vsako pesem posebej v Winzip al pa WinRAR archive. Pa vsako posebej stisnjeno pošlem šo mailo.Napiši mail pa probam.
Glede tega, kdaj pa mi bo uspelo pesmi spravit na računalnik pa…odvisno če ne bo zafrkavalo lahko že kar ta teden ( dneva natančeneje na žalost ne vem). Če pa bo šlo kej narobe pa se slišiva tu al pa na mailu. 🙂
Lep pozdrav!
P.S. Če pa bi imel še kakško starejšo, pa napiši, mogoče jo nadem iz moje zbirke. 😉
Pikapolonica
pikapolonica09 jst bi bla tudi zelo vesela če bi lahko dobila te pesmi za na račnalnik 🙂 če vam uspe te pesmi spravit na računalnik lahko prosim naložite na http://www.mediafire.com/ da si lahko prenesemo dol potem 🙂
hvala in lp
čaw
tudi jst sem imela kaseto in sem jo poslušala ko sem bila mala ampak sem jo zgubila …. 🙁 in bi zelo rada imela te pesmi ki so bile na kaseti ker sem povsod iskala pa nikjer nism najdla teh pesmi od skupine romeo
če bi kdo imela te pesmi na kompu bi bila zelo vesela če bi jih lahko tudi jst dobila 😀
Zdravo, mel sem kaseto skupine Romeo iz L.1988 s pesmimi Tvoj Romeo in druge, vendar je kot vse ostale prišla proč.
Če ma kdo pesmi skupine Romeo, mi prosim proti plačilu pošlje CD, ali pa pošlje kakšno pesem, oziroma z mano pokontaktira na peter.frangez@triera.net l.p.
http://www.youtube.com/watch?v=ylMaGyvWXKs
a o tej pesmi govorite?
Živjo vsem, ki iščete skupino Romeo iz 80′
Slučajno sem bil član te skupine Romeo večino let delovanja in želim sporočit dobro novico, da pripravljamo nekaj materiala za Youtube. Imamo celo nekaj živih posnetkov iz takrat zelo popularne discoteke Valentino pa seveda tudi originalne posnetke še na trakovih, ki so že presneti tudi v digitalno obliko. Tako da mogoče dočakamo tudi kak CD best of…v manjši nakladi.
Smo pa že v srednjih letih s celim kupom obveznosti in nekako ni zagona, da se zadeva pospeši. Do penzije bo že, če ne prej 🙂
Bili smo in smo še večina iz Ljubljane in okolice, pa prvi bobnar iz Celja, ki je študiral v Lj.
Seveda hvala vsem, ki nas niste pozabili v imenu cele skupine.
Ciao,…