Najdi forum

bela pita

Prosila bi, ce kdo pozna recept za Belo pito. Niti priblizno ne vem iz cesa je, vem samo to, da je bozansko dobra!
Torej, ce ima kdo kaksno idejo ali morda recept, se lepo priporocam!

Lep pozdrav!

Zdravo!

Najbrž je več variant bele pite. Jaz sem belo pito pekla po tem receptu. Gre pa dejansko za nizko pecivo – da ne boš mislila, da je kaj narobe.

BELA PITA
50 dag moke
1 kisla smetana
2 jajci
1/2 margarine
15 dag sladkorja
2 vanilij sladkorja
1 pecilni

Vse sestavine zgneteš v testo in ga pustiš stati pol ure. Maso narežeš na 5 enakih delov in jih razvaljaš. Pečeš vsakega posebaj na narobe obrnjenem pekaču – na peki papirju ( zelo kratek čas, samo da svetlo porumeni)
Krema:
1 l mleka
6 žlic ostre moke
2 vanilij sladkorja
sladkor po okusu ( 10dag)

V mlačno mleko daš preostale sestavine in mešaš ves čas med kuhanjem, dokler se ne zgosti. Ob koncu dodaš še polovico margarine. (Če se ti bo zdelo preveč tekoče, dodaj še kakšno žlico moke.)

Nato nalagaš plast testa in kremo, ob koncu pa vse preliješ še s ČOKOLADNO GLAZURO ( čokolada in margarina )

p.s.:
Jaz sem ponavadi naredila le 4 plasti in vsakega zelo dobro navlažila ( boljše malo več kot premalo)
Kreme sem naredila malo več, ker testo kar vpija ( sama presodi glede na pekač )
Pito sem pustila vsaj če z noč, da dobi sočnost.

sladek dan ( s pito ali brez),
katka

Najlepsa hvala, Katka! Bom poskusila narediti! Upam, da je ta prava!

Lep pozdrav!

Recept (zelo podoben zgornjemu) dobiš na kulinarika.net. Poglej pod recepti – bela pita. najboje je če odstoji dan ali še bolje dva da se zares prepoji, servirati je treba hladno (naj bo v hladilniku).

lp tinca

Moj preizkušen recept za belo pito ( na katero so vsi sorodniki nori…), se glasi takole:

TESTO:
25 dag mehke bele moke
5 dag margarine
5 dag sladkorja v prahu
1 rumenjak
1 pecilni
1 skodelico mleka ( za črno kavo)

NADEV:
1/2 l mleka
20 dag masla ali margarine ( jaz uporabljam margarino)
18 dag sladkorja
3 velike žlice ostre moke
1 veliko žlico ruma
1 vanilin sladkor

Testo moraš razdeliti na tri enake dele ( dvakrat namažeš z nadevom). Spečeš vsaki oblaten posebaj. Razsteniš ga malo večjega in ga z vilico naluknjaš.
Za nadev: mleko, sladkorrum zavreš in dodaš v lončku moko z malo mleka, moraš mešati, da ne preide v grudice. Ko se skoraj ohladi dodaš margarino in zmiksaš.

Testo namažeš, ga obtežiš in drugi dan je super!!

Jaz osebno delam za testo 1 1/2 mase , da je malo debelejše. Nadev pa naredim dvojen, da se lepo prepoji!
Pa dober tek!
Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close