Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › bela omaka bela omaka anonimni uporabnik 14.12.2002 ob 08:23 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 enkrat sem jedla belo omako k testeninam – bozansko je bilo!!!! nimam pa pojma, iz cesa je bila. ima kdo kaksno idejo? Prijavi anonimni uporabnik 14.12.2002 ob 10:20 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 mogoce je bila to bašemelna omaka, ki je narejena iz moke, mleka, soli… ali pa kakšna sirova, napisi kaksen okus je imela, po cem… Prijavi anonimni uporabnik 14.12.2002 ob 15:05 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 Pri nas imamo radi “ta bele” špagete. Omako pa naredim takole: Na malo olja stopim sir in dodam 2,5 dcl sladke smetane. Ko zavre dodam še malo muškatnega oreščka in suhega peteršilja. ODLIČNO! lp Ela Prijavi anonimni uporabnik 15.12.2002 ob 20:19 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 Mogoče pa si jedla tole “belo omako”: 1dcl mleka 5 kosov Zdenka sira kisla smetana Najprej zavreš mleko, dodaš sir. Kuhaš 1-2 minuti, dodaš še timijan, zeleno in origano, na koncu pa še malo kisle smetane in preliješ preko dobro kuhanega brokolija ter dobro premešaš. Zelo dobro! LP, Simona Prijavi anonimni uporabnik 16.12.2002 ob 08:22 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 najlepsa hvala vsem trem!! mislim, da se bom lotila preizkusanja… ne glede na to, katera je tista “moja”, verjamem, da bodo te vse odlicne! hvala! Prijavi anonimni uporabnik 16.12.2002 ob 12:03 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 prej sem v postu pozabila vprasati, koliko in kaksen sir stopis na olju. zdenka, trd sir…??? Prijavi anonimni uporabnik 16.12.2002 ob 15:54 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 Vzamem čisto navaden sir, ponavadi Jošta. LP Ela Prijavi anonimni uporabnik 16.12.2002 ob 15:55 zadnji odgovor 16.12.2002 ob 15:55 Vzamem čisto navaden sir, ponavadi Jošta. LP Ela Prijavi Forum je zaprt za komentiranje.