Bela kava
Ali otroci lahko pijejo belo kavo? Res ne vem in ni provokacija. Sprašujem seveda za “Projo” oziroma Franckovo Divko in njima podobne.
Moja mama je vedno govorila, da so imeli včasih (kot otroci) največkrat za zajtrk kruh in belo kavo.
Ali kdo ve, če je v tej vrsti “kave” karkoli kar bi bilo lahko škodljivo otrokom?
Mi smo jo vedno pili, ko smo bili majhni. Smo trije in na nobenem se nič ne pozna in se tudi takrat ni. Pili smo pa mešanico Franck in Kneipp. To kuham tudi danes in jo pijeta tudi moja otroka.Zraven pa črn kruh. To je tak zajtrk, ki me vedno ponese v otroške čase in se vedno spomnim svojih starih staršev.
Draga “zaljubljena v Irsko”
Postopek priprave je napisan na embalaži, mogoče je odvisno od posamezne blagovne znamke, ne vem, ampak v bistvu je princip tak, da v mrzlo vodo deneš žlico (ali dve ali kolikor pač) kave, premešaš in pustiš zavreti … ko se usedlina usede, določeno količino zmešaš z mlekom in po želji sladaš. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Jaz sem sicer tudi velika ljubiteljica bele kave, ampak je ne pijem prav pogosto, ker priprava vzame pač nekaj časa :).
Forum je zaprt za komentiranje.