bela čokolada
Čokolado vedno (ne glede na vrsto) topiš na vroči vodni kopeli. Pri tem zelo paziš, da ti voda ne pride v čokolado in da se ti čokolada preveč ne segreje.
Dodaš lahko maslo, olje ali pa kokosovo maščobo.
Še bolje pa je, če uporabiš obliv oz. kuverturo, ki ima že tako večjo vsebnost maščobe in je narejena ravno za oblivat torte in peciva.
A jo boš prelivala z belo kuverturo, npr. od Mannerja? Jaz jo vedno topim v mikrovalovni na maskimalni moči, vsake 20 sekund jo premešam, da se ne zažge. Pa nikoli ne tališ do konca, se potem grudice z mešanjem lepo stopijo. Nato dodam rastlinsko olje, da je bolj mazava in ne trda kot kamen, ko je treba rezati koščke. Vse to počnem po nasvetih mojstra Goljata in se obnese. On sicer pravi, da se najlepše stopi pri 40°C v pečici,s amo gospodinjske pečice imajo termostat od 50 stopinj dalje, kar pa se reši tako, da se jo pač segreje na 50 stopinj, malce odpre vratca, potem pa da noter, pa je.
Drugače sem pa jaz zadnjič eksperimetirala in sem poskušala z navadno belo čokolado. Milka je zanič za prelivanje, vsaj kar se mene tiče, se je pa včasih dobilo v Tušu njihovo belo čokolado. No, sem pa v Lidlu našla eno 200 g belo čokolado. S to sem bila tudi zadovoljna. Čeprav se preliv najbolj obnese iz bele kuverture, ki jo kupujem v trgovini Pekarne Vrhnika v Črnučah, redčim jo pa z oljem in to kar z veliko količino, ker se bela kuvertura zelo strdi.
Forum je zaprt za komentiranje.