Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika bela čokolada

bela čokolada

kako stopit in kaj dodat da bi lahko belo čokolado polela čez torto?

Čokolado vedno (ne glede na vrsto) topiš na vroči vodni kopeli. Pri tem zelo paziš, da ti voda ne pride v čokolado in da se ti čokolada preveč ne segreje.
Dodaš lahko maslo, olje ali pa kokosovo maščobo.
Še bolje pa je, če uporabiš obliv oz. kuverturo, ki ima že tako večjo vsebnost maščobe in je narejena ravno za oblivat torte in peciva.

Jaz jo vedno topim nad soparo, dodam pa žlico vode da se lepše sveti.

topila sem jo tudi jaz na sopari,samo mi je bila pregosta za oblivat.rada bi belo da bi jo potem obarvala in oblila čez torto,se mi nekak dekoracije iz smetane ne dopadejo ker niso gladke.

A jo boš prelivala z belo kuverturo, npr. od Mannerja? Jaz jo vedno topim v mikrovalovni na maskimalni moči, vsake 20 sekund jo premešam, da se ne zažge. Pa nikoli ne tališ do konca, se potem grudice z mešanjem lepo stopijo. Nato dodam rastlinsko olje, da je bolj mazava in ne trda kot kamen, ko je treba rezati koščke. Vse to počnem po nasvetih mojstra Goljata in se obnese. On sicer pravi, da se najlepše stopi pri 40°C v pečici,s amo gospodinjske pečice imajo termostat od 50 stopinj dalje, kar pa se reši tako, da se jo pač segreje na 50 stopinj, malce odpre vratca, potem pa da noter, pa je.

Čokolada se vedno meša z oljem in nikoli z vodo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Glede na to, da je bela čokolada čokolada samo po imenu, je kaka kaplja vode ne bo fentala. Problem pa je voda pri pravih čokoladah.

njofra – je topljena bela čokolada uspela za preliv?

Drugače sem pa jaz zadnjič eksperimetirala in sem poskušala z navadno belo čokolado. Milka je zanič za prelivanje, vsaj kar se mene tiče, se je pa včasih dobilo v Tušu njihovo belo čokolado. No, sem pa v Lidlu našla eno 200 g belo čokolado. S to sem bila tudi zadovoljna. Čeprav se preliv najbolj obnese iz bele kuverture, ki jo kupujem v trgovini Pekarne Vrhnika v Črnučah, redčim jo pa z oljem in to kar z veliko količino, ker se bela kuvertura zelo strdi.

ne še nisem uspela probat.sem pa polila po torti rjavo čokoladno koverturo od manerja pa sem zgleda dala premalo olja,ker se je dosti strdila in je bilo potem težko rezat,je pokala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close