Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bela čokolada

Bela čokolada

Kje bi dobila belo čokolado – jedilno za preliv? Že nekaj časa gledam v večjih hipermarketih, pa je nikoli ne vidim.

Belo – jedilno? Se ta razlikuje od npr. bele Milke ali bele TUŠ čokolade??

LP, Staša

Bele jedilne ni kakor jaz vem, vrjetno pa iščeš belo kurveturo, to bi pa lahko dobila v ind. proda. Pekarne Vrhnika na Brnčičevi ali pa v vsaki večji trgovini….med dodatki za peko in dekoracijo

Ja, za preliv rabim. Nad kuverturami nisem preveč navdušena, pa bom očitno mogla kar to uporabit.

Še eno vprašanje: rada bi dala skenirat eno fotko, da jo dam na torto. Ali je lahko rjav obliv ali mora bit bel? Ali celo brez?

Meni pa ni jasno kakšna naj bi po tvojem bila jedilna bela čokolada?
Bela čokolada namreč ne vsebuje kakavove mase (oz. nemastnih kakavovih delov), ampak le kakavovo maslo, mleko, sladkor in arome – ponavadi vanilijo.
Kuvertura so od čokolade loči po večji vsebnosti kakavovega masla, zato se lepše in bolj na tanko maže kot navadna čokolada.
Ker je bela čokolada že tako ali tako sestavljena pretežno iz kakavovega masla, ne vem koliko masla več vsebuje bela kuvertura.
Jedilna čokolada (črna) pa je tista, ki vsebuje več kakava kot npr. mlečna.
Zato nimam pojma kaj naj bi bila bela jedilna čokolada in pa tudi še nikoli nisem zanjo slišala.
Bele kuverture ni problem dobiti, v Intersparu jo imajo zraven izdelkov oz. okraskov za peko.

Tudi sama je nisem še videla, se pa mi je zdelo logično, da če je jedilna rjava čokolada in rjava kuvertura, potem je najbrž tudi bela jedilna čokolada, če je bela kuvertura. Najbrž imam preveliko domišljijo :)).

Bel obliv pa rabim zato, ker bi rada gor naredila določeno “risbo”. Mogoče celo skenirano sliko, ki jo naredijo v nekaterih pekarnah. Poleg tega pa je bela tudi nekaj posebnega, vsaj meni je.

Mogoče ti veš, kako je s tisto skenirano sliko? Kakšne barve mora biti preliv?

Najbolje, da vprašaš tam kjer ti bodo skenirali sliko, bolje bo, da je svetla podlaga ni pa nujno…….

v Mercatorju jo prodajajo (HM)…poglej tam, kjer je vse za torte..
lp

Belo čokolado za preliv sem videla od Gorenjke; podobna je kot črna!

LP

Punce, po mojem ne moreš kar bele Milke stalit….zato so res po mojem pripravljeni prelivi, ki se kupijo. Kje, pa nimam pojma, ker ne delam rada z oblivi. Žal. Se moram šele bolje naučiti…

Videla na pokriti tržnici BTC, bela za preliv od Gorenjke

Krasne ste,punce! Saj sem vedla, da ni zrastlo samo na mojem zelniku :).

Belo kuverturo sem pred nekaj dnevi kupila v Leclercu v LJubljani!

************************************************************** <http://robika.moj-album.com> <http://robertam.blogspot.com>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close