Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bejžte v Benetke, dokler so še brezplačne

Bejžte v Benetke, dokler so še brezplačne

Že spomladi bo treba plačati za vstop v Benetke.
Da, “do” 10 evrov. V “običajnih” dneh boste plačali 6 evrov, v dnevih z “rdečo oznako” 8 evrov in v tistih, ki so označeni kot črni dnevi, boste plačali 10 evrov. Te cene bodo v veljavi od začetka leta 2020. V prehodnem obdobju bo cena za vse 3 evre. Plačila bodo oproščeni prebivalci regije Veneto.
Kaj menite o tem? Se strinjate? Bi bilo pametno kaj takega uvesti tudi pri nas, na primer v Piranu ali na Bledu?

Ne, ne, povej nam kaj TI menis? Se strinjas? Je to edini post, ki ga moras napisati danes, ali je v planu se kaj zanimivega?

Kako pa se tebe to dotakne?

Piran in Bled nista Benetke. Kot prvo, nista tako oblegana vse mesece v letu, ampak samo poleti in kot drugo, Bled se zaradi tega ne pogreza. Ukrep je bil nujen, ker Benetke zaradi turistov propadajo. Podpiram. Osebno sem bila že trikrat. Če bom šla še kdaj, bom vesela, če bo zaradi plačila turistov manj in boš dejansko kaj videl.

Mislim da vstopnina ne bo nič spremenila, kdor ima za Benetke ima tud tistih 10€ sej pa ne greš brez denarja na izlet.

Benetke so precenjene. Že zato, ker je na lep dan nemogoč dren po ulicah.
itak pa je na netu posnetkov Benetk ogromno

Da pa bodo zaračunali vstopnijo je pa jasno – obrambni “zid”, ki ga delajo pred naraščajočim morjem je drag projekt.

Recimo, da so v družini 3 otroci, to pa ni več 10€ ampak že kar 50€ (2 starša + 3 otroci), samo za vstop, dodaj temu še vstopnice za kak muzej, cerkev, plačilo stranišča, in stekleničko ali dve vode, pa si komot na 100€ in še več, brez ostalih stroškov izleta (bencin, cestnine, parkiranje).

Me ne vidjo več v Benetkah.
Saj jih po svoje razumem, ker so res preplavljeni s turisti, ampak tam se pa res počutiš odveč, da ne govorimo, da ne smeš ničesar jesti ali piti, ker plačaš desetkratno ceno.
Mi pa pa všeč Murano, tja bi še šla.

[img]https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/03/22/18/01/venice.jpg[/img]

benetke so najlepše

Recimo, da so v družini 3 otroci, to pa ni več 10€ ampak že kar 50€ (2 starša + 3 otroci), samo za vstop, dodaj temu še vstopnice za kak muzej, cerkev, plačilo stranišča, in stekleničko ali dve vode, pa si komot na 100€ in še več, brez ostalih stroškov izleta (bencin, cestnine, parkiranje).
[/quote]

Sem imela to v mislih, pa kot se bere ne bo vstopnina vsak dan 10 €, gre pa družina izven sezone, ko je manj recimo. Kdor hoče doživet Benetke jih bo, moje mnenje.
Pri nas greš v Postojnsko jamo, pa tud plača cela družina, krepko ceno, za dve uri.
Plačujemo kampe, zoo, adrenalinske parke itd., tk da tud za Bentke bo.

Jaz tudi podpiram. Benetke se pogrezajo, turistov je vse več in več. Jeseni sem bila po 10 letih. Velika razlika. Praktično nimaš kam stopiti. V taki gužvi se ne da Benetk sploh normalno doživljat.

zelo podobno in lepo pa še brezplačno

https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/potovanja/ideja-za-izlet-kostanjevica-na-krki-slovenske-benetke/

Bil tam pred dobrimi dvajsetimi leti in nikoli razmišljal o ponovnem obisku. V glavnem se spominjam smradu, gneče in afriških preprodajalcev kiča, ki so jih lovili karabinjerji z gliserji. Je pa res, da se pri tisti splošni beneški draginji še par evrov vstopnine obiskovalcu ne bo poznalo.

Ta vstopnina začne veljati šele z majem in sicer bo od 3-10 evrov. Ne bo pa več turistične takse. Podobne kvote omejevanja števila turistov so tudi v Firencah.

Pri nas na slo obali je pa tako: turistična taksa 2,5 eur na osebo na dan? Kaj pa sploh naredite s to takso? Saj ničesar ni in se NIČ ne dogaja!

Hvala bogu – saj največjo gužvo skozi celo leto delajo največ “poševnooki” turisti; nimaš kam stopit, povsod so pod nogami.

Sicer pa – Benetk imam vrh glave zadosti ( v zadnjih 15ih letih precejkrat doživete ob vseh vremenskih priložnostih). So še dosti lepši kraji, predvsem pa neobljudeni s poševnookimi turisti, ki so navalili na Evropo kot kobilice na polja z življem…

Hvala bogu – saj največjo gužvo skozi celo leto delajo največ “poševnooki” turisti; nimaš kam stopit, povsod so pod nogami.

Sicer pa – Benetk imam vrh glave zadosti ( v zadnjih 15ih letih precejkrat doživete ob vseh vremenskih priložnostih). So še dosti lepši kraji, predvsem pa neobljudeni s poševnookimi turisti, ki so navalili na Evropo kot kobilice na polja z življem…
[/quote]

Tudi jaz opažam invazijo poševnookih. Saj včasih jih je bilo tudi videti, a so bili bolj izjema, sedaj so praktično samo oni. V Ljubljani se jih tare, v Benetkah (ko je ravno govor o tem) tudi; skoraj ne vidiš belokožca;). Poleti sem bila v Nemčiji, na Češkem…..res prav invazija

Tudi jaz opažam invazijo poševnookih. Saj včasih jih je bilo tudi videti, a so bili bolj izjema, sedaj so praktično samo oni. V Ljubljani se jih tare, v Benetkah (ko je ravno govor o tem) tudi; skoraj ne vidiš belokožca;). Poleti sem bila v Nemčiji, na Češkem…..res prav invazija
[/quote]

Pa ste tudi drugace rasisticna goveda, ali samo tule?

[/quote]

Pa si ti teliček že imel opravka s poševnookimi turbo turisti? Jaz ga imam dnevno, v življenju nisem bil rasist, ampak ta gamad pa brez problema lahko ostane doma. Sploh Kitajci, ti so najslabši. Glasni, vdirajo v osebni prostor non-stop, nevljudni.

[/quote]
No takih se bodo rešili, pa bo takoj manj gneče.

Pa si ti teliček že imel opravka s poševnookimi turbo turisti? Jaz ga imam dnevno, v življenju nisem bil rasist, ampak ta gamad pa brez problema lahko ostane doma. Sploh Kitajci, ti so najslabši. Glasni, vdirajo v osebni prostor non-stop, nevljudni.
[/quote]

Nikoli nisem bil rasist. Z ženo sva bila v Pragi oktobra lani. Na Karlovem mostu se je trlo turistov, 90% je bilo teh. Obnašajo se obupno, so hrupni, brez najmanjše olike, celo prerivajo se….res grooozno.

V Benetkah seveda ne greš jest ali na kavo na Markovem trgu, če malo poznaš, se pa najdejo lokali z odlično hrano in zelo solidnimi cenami.
Jaz se že leta ne hodim v Benetke več sprehajat ampak zgolj namensko, na kakšno razstavo ali predstavo. Če bo kaj zanimivega, bom vsekakor še šla in doplačala še vstopnino v Benetke, če je ne bodo mogoče vključili že v ceno vstopnic za prireditve.

Ne razumem jih, zakaj niso tega uvedli že pred 20 leti, ko se je masovni turizem usmeril tja.

Aja, niso Bohinjci, Benečani so …

Podpiram in zdi se mi še malo. Jaz bi upilila 20€ po glavi.

Kakšno pa ima to vezo z Bohinjci? Ali morda za Bohinj plačaš vstopnino? Parkirnina pa je tudi za Benetke že dolgo…

[/quote]
Ja, človek ne more verjet … Motijo jih migranti pa begunci pa črni pa poševnooki … V Ljubljani in v Benetkah, v Nemčiji … Me res zanima, kakšni ljudje takega zadrgnjenega folka ne motijo?

Rada grem v Benetke, namensko. Še bom šla, kljub vstopnini.
Kako pa zgleda to v Firencah? Sem bila lani jeseni, nobene kvote/ovire/vstopnine ni bilo za vstop v mesto.

Debata tudi na FB:
https://www.facebook.com/PotovanjaOverNet/photos/a.417877161644125/1986815954750230/?type=3&theater

Raziskujemo svet! [url]http://potovanja.over.net/[/url] [url=https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=213]Kam in kako na počitnice - forum[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close