Becel sranje – ni za nosečnice
No, včeraj sem odprla temo o mleku in sem napisala, da mi od mlečnih izdelkov paše samo margarina (Rama, med drugim tudi Becel – sem mislila, da je oboje isto, samo da pri becelu nakladajo o holesterolu zraven), pa siri in kak jogurt. In me je ena opozorila, da Becel ni za nosečnice. In res grem gledat zadaj drobni tisk, in hudiča namalanega, res piše, da ni za nosečnice, doječe mamice in otroke do 5 let. Je letel v kanto, kot je bil dolg in širok. Razne margarine in to sranje mi nekako nikoli niso pasale kaj preveč, namazala sem si ga na kruh, kadar sem jedla zraven prekajenega lososa in tatarski biftek (v nosečnosti ne, ker se ne sme) ampak da se pa k***** Becel ne sme med nosečnostjo si pa nisem mislila. No, je res, da ga nisem pojedla nekaj ful velik, pa niti ne vsak dan, ponavadi kupujem Ramo, ampak vseeno. Uglavnem, hvala tisti, ki me je opozorila, glede Becela v nosečnosti. In evo, že tako me imajo nekateri za prfuknjeno, ker se poglabljam v vsak drobni tisk, pa deklaracije, pa očitno še premalo. In ja, tudi jaz sem mnenja, da je mleko samo za mladiče (človeške, živalske), in ga tudi nikdar nisem marala, ampak ko te celo življenje fopajo z kretenizmi o mleku, se ti malo zažre v podzavest in potem ne veš več kaj bi. Skratka, Becela ne kupim več v lajfu.
Ko bi vi vedeli, kaj vse vnesete in sploh ne veste. Dajte mi povedati, kateri izdelek pa danes ni umetno dodelan, obdelan? Še kruh ima dodatke, da o mleku ne govorimo.
Bog si ga vedi, s čem je futran losos in biftek in od kje oboje prihaja.
Primož
Malo manj glejte reklame in uporabljajte zdravo pamet, maslo je veliko bolj zdravo kljub temu, da vsebuje holesterol-živalska maščoba, ker je naravno.Margarina je pa hidrogenirano olje, torej
umetno narejena.Saj to bi pa lahko vedele.Kaj ste delale med kemijo v srednjih šolah?Seveda pa tudi maslo ni zdravo, če ga je preveč.
Na zelo veliko stvareh bi moralo pisat, da ni za nosečnice, da ni za predebele, da ni za otroke … ker dejansko ni primerno za uravnoteženo prehrano. Pa ne piše … Becel se je moral zavarovati s tem drobnim tiskom, ker se oglašuje kot nekaj, kar naj bi kobajagi zniževalo holesterol. Nisi naredila neke nepopravljive škode, ker si ga jedla, verjetno nima nič drugačnega učinka kot Rama.
Glede kalcija si pa že včeraj dobila odgovor, kje se on skriva, tako da se ti ni treba pacat z margarino (ki je po defaultu slabo živilo, reklama gor ali dol).
Ni res; vsebuje mleko! In to skoraj vse! Žal. VEm, ker sem bila na dieti brez KML in je bila margarina prepovedana, ker je vsebovala mleko. Pa ni važno v kaki obliki.[/quote]
med tem, ali je nekaj mlečni izdelek, in tem, ali vsebuje mleko, je bistvena razlika. Tudi palačinke ali kaka peciva vsebujejo mleko pa niso mlečni izdelek.
Margarina pač ni delana iz mleka, lahko pa ga kaj vsebuje to pa ja.
Ni res; vsebuje mleko! In to skoraj vse! Žal. VEm, ker sem bila na dieti brez KML in je bila margarina prepovedana, ker je vsebovala mleko. Pa ni važno v kaki obliki.[/quote]
http://www.becel.si/Consumer/Article.aspx?Path=Consumer/HealthyHeartLiving/OurProducts/Home
Izdelki Becel pomagajo ohraniti vaše srce zdravo, ker:
vsebujejo
– veliko esencialnih večkrat nenasičenih maščob,
– so narejene iz mešanice olj naravnih semen, ki vsebujejo srcu prijazne omega 3 in 6 maščobne kisline,
– vsebujejo veliko manj nasičenih maščob kot maslo,
– vsebujejo le neznatno količino trans maščob,
– so bogat vir folne kisline, vitaminov B6 in B12 in vsebujejo vitamine A, D in E.
Eno je, da vsebuje mleko, drugo pa so mlečni izdelki. Tudi piškoti vsebujejo mleko, pa jih ne prištevamo k mlečnim izdelkom.
Obstajajo tudi margarine brez mleka (oz. mleka v prahu), kot tudi take brez hidrogeniziranih maščob, ki so čisto sprejemljive tudi s stališča zdrave prehrane.
Se strinjam, treba je brat deklaracije. Samo branje pa žal ni dovolj, je potrebno vsaj osnovno znanje o prehrani, živilih, ne nazadnje tudi kemije, da jih razumeš in ne zganjaš panike po nepotrebnem.
Glede becela, opozorilo je zaradi rastlinskih sterolov, ki znižujejo holesterol (dokazano). Ker teh testov učinkovitosti ne delajo na nosečnicah in otrocih, je pač tako obvestilo povsem na mestu. Ni pa razlog za zganjanje panike.
je treba še vedet, da so v Kanadi prodajo Becel Aktiv prepovedali…
eno je, če dobite na mail neke klamfe o škodljivosti določenih proizvodov, drugo pa je, če je zadeva napisana na samem izdelku.
in zakaj otroci in nosečnice ne smejo jesti becel aktiva?
ker vsebuje rastlinske sterole, ki znižujejo holesterol. Ti steroli pa v telesu učinkujejo tako, kot hormoni, zato pa so zanje no go. in tudi za ljudi, ki nimajo problemov s holesterolom becel aktiv ni priporočljiv. navodilo proizvajalca.
niso opozorila samo, da se oni zaščitijo.
Forum je zaprt za komentiranje.