Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine bčinsko stanovanje

bčinsko stanovanje

lep pozdrav!
nujno me zanima ali je zakonito da ima neka oseba svoje stanovanje, ki ga deva v najem in s tem služi denar, sam pa je v občinskem stanovaju in plačuje minimalno?
nekateri pa čakamo na stanovanje in ga ne dobimo.
res se bi vam že v naprej zahvalila za odgovor
veliko mi boste pomagali
lp

Ni nezakonito, ker ni proti zakonu. Je pa vsekakor v neskladju s pravili javnega stanovanjskega sklada za pridobitev občinskega stanovanja. Sicer so pravila različna od občine do občine, vendar če ima nekdo že lastno stanovanje neke normalne vrednosti, vsekakor ni upravičen do občinskega, oz. če je bil do njega upravičen v preteklosti, ob pridobitvi stanovanja ni več upravičen.
Kolikor mi je jasno so pregledi stanja redki in če jih nekdo ne pokliče tja in človeka prijavi, ne bo hitrega ukrepanja.
Je pa možnost da stanovanje sploh ni pisano nanj, oz. na kateregakoli od članov, ki bivajo v stanovanju.

vem da je stanovanje pisano najo ozeroma na njenega partnera in stanovanje devata v najem z notarsko pogodbo.
prosim povejte mi kaj v tem primeru naj naredim ozeroma kako lahko okrepam?
ker namreč sem na čakalni listi za občinsko stanovanje in to na prvem mestu in če bi bila ona pravična bi odšla živet v svoje stanovanje jaz pa ki sem brez in ga nujno potrebujem bi takoj dobila to občinsko stanovanje.
kaj na naredim.
že v naprej se van zahvaljujem za čimprejšni odgovor
lp, n

Mislim, da brez kakšnih konkretnih aktivnosti kot ti jih bom naštel žal ne bo šlo. Ne vem pa če ti bodo všeč.

– zberi čim več dejstev oz. dokazov preden karkoli narediš
– če se tvoja domneva izkaže za pravilno na podlagi vsega tega kar si preveril opozori občino o tem
– če občina ne bo nič naredila, potem obvesti pop tv oz. medije o teh nepravilnostih, ki se dogajajo

Pri teh stvareh je potrebno biti ZELO precizen. Kdo je najemnik občinskega stanovanja, kdo je lastnik stanovanja, ki se oddaja in predvsem v kakšnem razmerju sta “partnerja”. Lahko se namreč zgodi, da ti. “partnerja” nista ne zakonca in ne izvenzakonska partnerja (uradno si torej nista NIČ), eden od “partnerjev” je najemnik občinskega stanovanja, drugi “partner” pa lastnik drugega stanovanja, ki ga oddajata. V tem primeru torej pravno ne kršita nobenih določb, ker onadva sploh nista “partnerja”.
V kolikor pa ste prepričani oz. sumite, da gre za zlorabo pravic, se obrnite na pristojno občino in jim predlagajte, da oni preverijo dejansko situacijo.

pozdravljeni
zanima me v zvezi z adaptacijo občinskega stanovanja kdo ga je dolžan adaptirati, najemnino pa plačujem ministrstvu za javno upravo.
zgodilo se je pa sledeče:
v občini postojna kjer živim nam niso oz.nočejo zadnjih 11 let popraviti niti prodati stanovanja. Ker pravijo da stanovanje ni več nijihovo(pogodbo smo podpisali z občino),stanovanje naj bi ga prevzelo minstrstvo za javno upravo, ministrstvo pa pravi da je dolžna občina adaptirati stanovanje,ker so jim to že plačali.Tako, da je stanovanje v pravem razsulu. Zanimljivo pa je tudi da stanovanje ki je čez hodnik od nas prav tako lastnik ministrstvo za javno upravo pa ga je občina prenovila kompletno(beri:barvanje zidov po narocilu najemnika) ko smo jih povprašali o tem so nam na občini odgovorili, da se mi z drugimi najemniki ne moremo primerjati saj nova najemnica dela pri njih. Očitno se v občini postojna obnavljajo stanovanja po vezi, denar pa se za nekatera stanovanja izgubi. Zanima kaj naj naredim oz. če lahko sploh kaj naredimo? ministrstvo je dalo denar občina pravi da ga ni…
hvala za vse odgovore temo sem dodala tej ker se mi je zdelo primerno:)
lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close