Najdi forum

Baterije

Imam 2 leti Pentax Optio S45, mi kar odgovarja, samo strašno hitro se praznijo baterije. Npr. lani na enotedenskem dopustu sem komaj prišla skoz z 2 kompleti AA baterij (2x2500Ah in 2x2800Ah), sveže napolnjenih, za dobrih 100 slikc. Medtem ko berem po forumih, da eni naredijo z enim kompletom baterij po par 100 slik…? A bi bile boljše baterije CR-V3? Kaj pa nove Sanyo eneloop, ki se baje ob neuporabi (skoraj) ne praznijo? Kakšne so pa vaše izkušnje?

Jaz vem iz drugih aparatov;
včasih sem uporabljal Pentax Optio S, potem Canon A95, sedaj Canon EOS,
da pravilne nastavitve varčevanja, delajo čudeže pri porabi akumulatorjev.
Jaz imam naštimano tako, da, ko sliko poslikam, je ta vidna na LCD-ju še 2 sekundi, ko je aparat nedejaven 15 sekund se LCD in senzor izklopita, ko je pa nedejaven 1 minuto, se pa totalno izklopi.
Že na Pentaxu sem lahko z eno originalno litijevo baterijo poslikal cca. 80 slik.

jaz uporabljam navadne alkalne AA baterije, kjer 4 stanejo ex 1000 sit. 4 baterije (hkrati) imam za najmanj 300 slik. uporabljam pa 4 leta star olympus.

velik porabnik baterij je fleš, pa displaj tudi veliko porabi. če gre baterija h koncu raje ne glej kaj je posnetega, če pa je baterij čisto malo pa lahko gledaš kaj fotografiraš skozi kukalo (če ga imaš).
v mrazu (-10) in vročini (30 in več) se baterije mnogo hitreje praznijo.

…lahko bi bila težava tudi v polnicu baterij, saj vsi ponilci nimajo možnosti da najprej izpraznijo baterije in šele potem začnejo polniti, ščasoma se tako zmanjša njihova kapaciteta…

lp

New Report

Close