baterija + štrom
Helou, pomagite mi please!!! Doma smo kupili nov laptop. Ata je takoj vtaknu noter baterijo da se kao napolni. laptop smo postavili na eno mesto in ga uporabljali doma skoraj nepretrgoma en dober teden. Laptop je bil vključen v elektriko ! bataerija je bla pa tudi noter. Seveda je bil laptop vroč ampak jaz sn bil siguren da baterije ni. Ker mi je bil včeraj sumljivo vroč sm pošlatau zadaj pa ko vidim baterija. spraznil sem jo na 40% in jo vzel vun. Kaj je šlo v tem cajtu narobe in kak hraniti baterijo ali kako jo najbolj optimalno polniti prazniti da bo računalnik čim bolj ohranjen ker je ata reko da ne bo kupil nobenega več in nič vez v zvezi z računalnikom. hvala tisičkrat!!!!!!
Li ionske baterije in njeni derivati ne marajo bit polne pri visokih temperaturah. Se tudi za faktorje hitreje starajo. Kombinacija vročega računalnika in baterije same in konstantne napolnjenosti je v bistvu najslabši scenarij. Baterijo imej odstranjeno. Če pa se baterijo hrani neuporabljano za dlje časa kot je recimo tedne ali več pa je najboljše, če je shranjena z 40% napolnjenostjo. Pa vsakih 30 ciklov jo je dobro popolnoma izpraznit, da je “kalibrirana” in bo tudi prikazovalnik napolnjenosti pravilno kazal.
Če se držiš tega bi morala dolgo delat. Če bo vroča in polna pa bo šla hitro rakcem žvižgat.
Baterijo na prenosniku napolnite do 100%, nato pa jo porabite do nekje med 80 do 70% kapacitete. Iz prenosnika odstrani baterijo in jo daj nekam na suho mesto, če ti prenosnik stoji priklopljen na elektriko ves dan. Po 3-4 tednih (če je vmes ne boš potreboval) jo uporabi do primerne izpraznitve, ponovno napolni in porabi do zgoraj pisanih procentov.
Tako svetujejo na HP servisu.
Prenosniki pa se segrevajo in ni čisto nič nenavadnega da je bil mogoče tudi vroč. Če pa je tako vroč, da je že moteče pa le pokliči uradni servis, tudi zato, ker je prenosnik še v garanciji.
Imajo pa HP prenosniki tudi svoje programe za ugotavljanje stanja programske opreme kot tudi za strojno opremo. Celo samo se zaganja, zato preglej rezultate.
p.s.
Če ste nabavili prenosnik z Windows napravite še Obnovitveni Disk. Zelo priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.