Najdi forum

baterija experia mini

Če ima še kdo ta mobi, torej eperia mini: star je en mesec, uporabljam ga v 90% zgolj kot telefon, mogoče 1 x tedensko preberem pošto, pa kako fotko usekam, izključene imam bluetooth ipd povezave, osvetlitev zaslona imam na minimum, nimam animacij, ne igram gor igric, je zaklenjen, tako da ga razen mene nihče ne more uporabljat, ni na mrazu – ampak baterija je po 24 urah na 20%! Meni je mimo, da moram telefon čisto vsak dan polniti in takega telefona še nisem imela, tudi pred davnimi leti ne, ko smo imeli še NMT aparate. Kako drugim služi oz. ali je to pri vseh tako ali ej samo z mojim nekaj narobe??

Tole bi potem lahko bila napaka v bateriji. Ali pa ti jo kaksen proces zelo “zre”.

Uporabljam tako kot ti in malo wi-fi + bluetooth – pogovorov nimam ravno zelo dolgih, jih je pa kar nekaj, tudi sms pisanja kar precej. Baterija drži okrog 3-4-4,5 dni. Se mi zdi, da se je na začetku bistveno prej spraznila, potem pa počasi dobivala na moči.

pred nakupom se je treba pozanimat kako je s tem, ne potem jokat.

Še glede osvetlitve: ta veliko žre. Ne vem ali maš naštimano na manjšo jakost osvetlitve ? Le- to lahko pojačaš samo kadar želiš, sicer je pa stalno šibkejša – ne tako močna, kot je bila nastavljena na tovarniško novem telefonu – če se spomniš je, ko si nehala uporablati tel. osvetlitev postala bolj zasenčena – no takšno si naštimaj za skoz (po želji, pa izy ojačaš).

Pravo, da ima osvetlitev na munimumu. 😉

Verjemi, da sem se, zato zdaj “jokam”.

Očitno bo treba reklamirat :((

Palčkov oče – po kolikem času pa je začela pridobivat? Ker pri meni je zdaj tko že ves mesec.

številke, ki jih proizvajalci navajajo je ptreba prepoloviti, potem so mogoče realne, pa še telefona ne smeš rabiti, da bo držalo…podobno kot pri porabi avtomobila.

po mojih izkušnjah največ energije spije osvetlitev zaslona, ampak, če to ni, potem bo ob tem, da so vsi bluetoothi in podobno izklopljeni, zagotovo iskanje signala. Katerega operaterja imaš, kako je nastavljano iskanje(ročno, manual), KAKO MOČAN JE SIGNAL kje se nahajaš. slab signal spije baterijo zelo na hitro.

Po moje je baterija prišla na normalno delovanje ravno po kakšnem mesecu.
Glede osvetlitve : vem, da praviš da imaš na minimumu, ampak ali imaš na minimumu jakost ali dolžino osvetlitve (po tem ko telefon odložiš).
Probaj tako: na zaklenjenem telefonu pritisneš tipko (hiška na sredini spodaj) in telefon se minimalno osvetli. Ko ga odkleneš mora biti jakost osvetlitve enaka, kot pred tem in ne močnejša !? (močnejšo vklopiš le takrat, ko želiš)

Naštimano imam tako, da mi 10 sek sveti cca 50% močneje, kot je tisti minimum. Potem je npr. še 15 sek v minimumu in pol je tema.

Signal imam dober, sem na Mobitelu. Počakam še en teden in pol grem v akcijo. Hvala vsem!!

To je to !! Naj ti nekdo nastavi tako, da ti bo tudi med uporabo svetil na minimumu !! Če boš hotela, pa boš (preko bljižnice) “prižgala” tisto ca. 50% močnejšo osvetlitev (npr. ob ogledu slik ali ob močnem soncu….)
Sigurno je to vzrok, da ti baterijo hitro popije – pojdi do prodajalca, če ne znaš sama – če se spomnim kako gre, pa napišem.

Pol pa imej na 50% baterijo un se ne pritozuj. Najprej reces minimum zdaj 50% naslednjic bo pa ze na 100%.

A pa ti si pismen?? Dej preberi še enkrat, kaj točno sem napisala: 10 SEKUND mi sveti eno črtico močenje, kot je minimum – kapiraš? DESET SEKUND – ne ves čas, sicer je TEMA oz. sveti ekran ob preklopu v pripravlejnost 15 sek z minimalno osvetlitvijo..

Dobro, če je to razlog, bom še to probala preštimat, samo pol je to eno sranje, če v tistih 10 sek spije tolk štroma 🙁 Klinc pa taka visoka tehnologija 🙁

Nimas druge kot da kupis novo. Pomojem si prvic premalo polnila mobitel. Meni je prodajalec svetoval da je treba “prekuriti” baterijo prvic ko polnes telefon. Tako zdaj pocnem pri vsakem (menjujem mobitel na 3-6 mesecev) in mi zdrzi baterija neprimerno dlje kot prej ko sem polnila le minimalno kolikor je bilo predpisano. Je pa mozno tudi da je kaksna napaka na bateriji ampak to pomojem bolj malo verjetno. Trenutno imam xperia mini pro in mi zdrazi od 1 dneva do 4/5 dni – odvisno koliko ga uporabljam.

To foro poznam, zato zmer polnim vsaj 24 ur v kosu, če ne 36. Tega sem nekej 30 ur. Tko da res ne najdem ene fore in ga bom z garancijo vred nesla nazaj. Matr, sej denarja res ne serjem no 🙁 in ne menjam tečefon na 3 mes, prej na 3 leta :(((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close