Najdi forum

basmati riž

Danes sem poslala v trgovino moža in mi je prinesel basmati riž. Zanima me, kaj lahko skuham iz njega – ali se ga uporablja kot navaden riž ali mogoče kako drugače?

Najboljši se mi zdi kot priloga, ker ima tako specifičen okus.

Kot priloga je res krasen,uporabljam ga tudi za rizevo solato.Za rizote in narastke ni najbolj primeren.Sicer,ce ni drugega,je ta tudi zelo v redu.Jaz imam basmati “Tilda”,ki je garantirano pridelan na poljih pod Himalajo. Vecina pa jih je uvozenih z ameriskih polj.
Ko ga kuham,prav posebno lepo disi v kuhinji.Z dodatkom kurkume(majhna zlicka) dobi lepo rumenkasto barvo in okus je zelo dober.Lp Babi

Meni je ta riž noro dober, vendar pa veliko ljudim okus ni všeč – je zelo poseben. jaz ga lahko jem s čimerkoli, sploh pa paše h kakšnim azijskim jedem. Jaz ga tudi naredim kot prilogo pri piščancem v kokosovi omaki.

LP, STaša

meni je okus …malo drugacen!? zadnjic ga je moz uporabil pri piscancu z rizem in rozinami. tukaj je bilo dobro ! lp petra

Meni je basmati riž zelo dober kot priloga, še posebno, če kuham bolj na kitajsko varianto (sojina omakica ipd.). Ima malo specifičen okus, ampak mi ga imamo radi. Še posebno naša ta mala ga brez problema poje.

lp n.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close