Najdi forum

Iščem po spletu za kakšen free visual basic, pa mi goooooooooogle mečle ven samo za začetnike.
Sem pa bral nekaj nižje, da ima hmmm ponavadi daleč zadaj v glavi kakšne koristne informacije in sem se odločil njega vprašati, če malo pogleda tja zadaj in mogoče najde kakšno povezavo. :)))

za kakršnokoli informacijo hvala

hehe, sem pogledal in zadaj in spredaj

Pravega Visuala bo verjetno težko dobit zastonj (legalno seveda), je pa nekaj nadomestkov, verjetno najboljši KBasic, vendar je le ta za Linux.
Naslednji je seveda MSov .NET, ki ponuja kar nekaj stvari zastonj (???).
Odsurfaj na in si naloži .NET Framework in .NET Framework SDK, v katerem imaš nekaj orodji med drugim tudi zastonj VB compiler.

Potem pa je še en kup basicovih prevajalnikov in interpreterjev, med katerimi večina ni prav zelo “visual”.

Pokukaj malo sem
in sem

Pa veselo basiciranje…

Kar dobro se obnese tavelika glava. :)))

Drugače je pa tako, da sem prvi link že pred dnevi našel in sem zadevo, ki ima nekaj čez 100 Mb z modemom vlekel dol kakšnih osem ur, potem sem pa zagnal setup, mi je pa izpisal, da zadeva ne deluje na win 98SE!

Bom pa pregledal preostala dva linka in upam, da kaj najdem.

lp

hehe kolk si bil pa jezen???

No upam da datoteke še nisi zbrisal saj 98 (že navaden) podpira .NET Framework in tudi VB, le ASP.NETa ne(ker je predpogoj IIS).

Moraš pa imeti vsaj IE5 in MDAC 2.7

No, če osem ur loudaš, zato da potem vidiš eno ničkaj vzpodbudno sporočilo, potem ni ravno za pričakovati veliko smeha.

Bom poizkusil kaj pametnega sestavit in zalavfat, potem bomo pa videli če se bo obneslo.

lp

Iz tvojega zadnjega linka sem snel RapidQ.

Hmmm ali si to zadevo že kdaj sprobal, me zanima koliko je zadevca uporabna, kakšno je tvoje mnenje?

lp

Ne, sam se (predvsem zaradi supporta) držim (žal) M$a in njihovega VBja.

Lahko pa malo pokukam zadevo če želiš.

Ah ne saj ni potrebno, sem samo mimogrede vprašal, če bi pač slučajno

zadevo že kdaj uporabil in bi bile stvari že spravljene tam zadaj. he he…

lp

Pa sem vseeno, bolj tko iz firbca pogledal.
Zadeva je zeeeelo zeeeelo okrnjen VB, prevajalnik je zunanji, no ampak je zastonj in mrbit za začetek, za prve korake programiranja bi kar bilo.

Pa še vse skupaj se ti bo bolj simpl zdelo, ko boš prešaltal na pravi VB 🙂

Ko hočem zagnati RUN mi izpiše RC.EXE does not exist.

Datoteko RC.EXE sem downloadow v C:\WINDOWS\Temp\Rc

Kako naj jo spravim v basic program ?

lp

Načeloma bi moral zdljat rqbeta.zip, jo razpakirat in ena izmed datotek tu notri je tudi rc.exe. To je le compiler. Ti najprej napišeš programček z pomočjo Rapidq.exe, ga shraniš kot bas in nato prevedeš z rc.exe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close