Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika barve za okrasitev torte

barve za okrasitev torte

Pozdravljeni !

večkrat sem že dobila koristen nasvet na tem forumu. Tokrat me zanima kako se naredi “barvna” torta. Kako naj naredim npr. pikapolonico? Poskusila sem že kombinacije z jedilnimi barvami, a se ni obneslo. Ali obstajajo kakšni prelivi, mase, posebne barve…. (in kje se kupijo)?
Hvala za dober nasvet in lep pozdrav! 4TI

Hojla!
za izdelavo torte pikapolonice pa vpiai v iskanik “torta pikapolonica” – Staaa je naredila celo doktorsko disertacijo iz te torte in ji je super uspela..zraven se nekje nahaja tudi slikica. Samo malo moraa poiskat, drugace je bilo pa ze vse o tem napisano.
LP

Barve v tubah imajo v Mercatorju , na oddelku z dekoracijami za torte.. Mislim, da so tube s štirimi barvami, ki jih lahko pote, mešaš med sabo.
Pa ne zamenjaj jih s tistimi tubami s katerimi lahko pišeš na torto…

Pa lep pozdrav!

Odvisno kakšno količino potrebuješ. Meni osebno so bile najbolj všeč tekoče barve, ki so se včasih dobile v naših trgovinah, a jih že dolgo ne vidim več.
Drugače pa lahko uporabiš tudi ekstrate oziroma esence (ne vem kako se pravilno napišeš) – veliko barv in okusov. Za rdečo imaš npr. jagodo, malino, višnjo… Za zeleno mentol, za rumeno vanilijo, rjavo rum…. Sama pa sem obupala z iskanjem modre barve, zato sem šla kar v Razstavni center Pekarne Vrhnika (na Brnčičevi v Lj.) in kupila malo večjo stekleničko (vsaj 1 dcl), ki je stala okrog 2.500 sit. Morda je res velika količina, a v našem ožjem in širšem sorodstvu so v glavnem sami fantje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close