barvanje s kano
dober dan.
mene pa zanima, ali je barvanje s kano res koristno za lase, ali je to zgolj fama?
z barvami se ne barvam, so mi premočne, imam občutrljivo lasišče in kadarkoli si barvam (v salonu seveda) me potem na dotik še 3 tedne lasišče boli in je rdeče.
na kano nimam alergije. me pa vseeno zanima, če je to tudi res tako zelo naravno, ali je kemično spet vse….
katero kano priporočate, če sploh katero?
hvala 🙂
zdravo!
tudi jaz imam vprašanje v zvezi s Kano….. imam barvane blond lase, pa me zanima – da bi si malo utrdila lase, bi si kupila kano…. če prav razumem, to zgleda kot nekakšna maska za lase al kako?
zanima me tudi kakšno kano zame priporočate—- torej, rada bi okrepila lase…
kje jo lahko kupim?
hvala in lp
k.
Pozdravljeni!
Upam na odgovor Stevota.:)
Moj problem je sledeč.
Kodrasti tanki lasje uničeni od barvanja.Pogosto barvanje-sem ljubiteljica rdeče barve las,saj edino ta paše na moj svetel ten kože(posut s pegami) in modre oči.
Barvala sem se izrecno samo v frizerskih salonih,ampak rdeča barva se je in se še vedno izpira,tako,da hodim na barvanje 1x na 2 meseca.
Čudni so na dotik in ne padajao več tako kot bi jaz želela.
Pa sem prebrala nekaj člankovkov o kani.Sicer se zanimam za kano v kremi,ki se izpere po določenem času…
Tole sem kopirala iz te strani:
http://www.venera-kozmetika.si/index.php?option=com_content&task=view&id=212&Itemid=397
Kana poudari in da sijaj vaši naravni barvi las, jim da gibkost, večji volumen in sijaj. Primerna je tudi za trajno skodrane in barvane lase. Prekrije prve sive lase. Ne osvetli in ne spremeni trajno vaše nianse.
Izdelana je iz rastlinskih izvlečkov in odišavljena z vonjem sivke. Kremna kana se prilagodi naravni sestavi vaših las. Je delno obstojna – spere se po 4 do 5 umivanjih las.
NE VSEBUJE OKSIDANTA IN AMONJAKA!
Stevo kaj pa ti misliš??
Kaj naj naredim,da si malo pozdravim svoje lase,ki že na videz delujejo utrujeni???
Je kana v kremi ugodna rešitev???
Striženje odpade.
Hvala za odgovor …že v naprej.
Lp!
Spoštovana LIdi (jaz bom vas vikal, ker vas ne poznam).
Kana je kvalitetna – zdrava za lase le, če je originalna iz arabskih držav. Vse kane, ki se kupijo v kremi, v vrečkah, posebnihpakiranjih…so dobre za v kanto za smeti. Vsem so dodani umetni pigmenti, beri kemikalije, ki lashko lase izsušijo, odprejo povrhnico (kutikulo), preveč obtežijo… da se sami barvate doma bo ena velika pacarija, pa še neenako se boste pobarvala, sploh na zadnjem delu lasišča – glave.
Torej vam ne svetujem barvanja z kano, ker bodo vaše nežne kodre in tenke lase preveč obtežila ali celo izsušila.Raje pojdite k frizerju, ki uporablja barve, ki nima amonijaka (napr, pri L’oreal Professionnel so to LUO Collor), ki so kvalitetne in ne pokodujejo lase.
Kana ni moja priljubljena barva. Odsvetujem.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič
Spoštovani!
potem, pravite, da “prave kane” pri nas ni možno kupiti.
Zdaj pa me zanima naslednje: ali potem sploh obstaja kak dober približek, ki ga je moč kupiti pri nas, in kaj menite o kanah LUSH http://www.lush.hr/?lang=sl§ion=proizvodi_proizvod&id=92 in o drugih nijihovih proizvodih za lase?
Hvala za odgovor!
Draga Tina T.
Prisegam na kvalitetne barve, ki ne poškodujejo las, v frizerskih salonih.
Vodilne v svetu so L’oreal in Wella, dobre so tudi Joico.
Kano ne podpiram, ker ni tako zdrava za lase, kot se zmotno misli. Pri nas ni možno kupiti kvalitetno naravno kano.
Približki so, – Botanic color od Matrix proizvajalca, toda ne poznam učinka.
Lep pozdrav
Stevo pavlovič
Draga Velesnita.
Narastek bo rjavkast, ostali lasej taki, kot so zdaj.
pa ne počnite takih poskusov, ker so preveč pisani.
Pojdite raje k strokovnjaku.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič
Zdravo!Že dalj časa se barvam s kano. Sedaj pa sem pozabila na čas in sem jo imela predolgo na laseh, tako da so sedaj ŽIVO oranžni.
Ups =)
Zanima me po kolikem času se grem lahko pobarvat s kakšno drugo barvo, da nebo kakšne reakcije…
In ja, bom šla kar v salon, barvanje doma ne pride več v poštev =)
mogoče bo še komu pomagalo..
sama se tudi barvam s kano in imam o o njej zelo dobro mnenje. tudi meni so frizerji priporočali samo frizerski salon in njihove proizvode. seveda, je pač njihovo delo.
najprej sem se res barvala pri frizerjih (rdeča barva, ki zahteva kar nekaj nege, pa tudi znebiš se je ne tako hitro). ko sem videla, kaj povzročijo lasem razni L’oreal, Wella ter ostale barve, ki so iz mojih las naredile katastrofo.. hvala lepa (za začetek priporočam kak seznam škodljivih kemikalij, ki jih najdete v teh barvah).
torej nekaj časa sem hodila okrog malo “barvna”, da se je barva vsaj približno sprala (nekaj mesecev), potem sem preklopila na kano. slaba prva izvedba in slaba volja potem sta pripomogli k temu, da sem spet šla k frizerju (profesionalcu). in kaj se je zgodilo? popolnoma nič, kana ni prijela.
zato sem ostala pri kani, in ni mi žal. nekaj ponovitev in lasje super, mehki, lesketajoči in zdravi! in naravne barve.
Kemijska barva las odpre in naravni tvornik las nadomesti s sintetiko ter ga postopoma uničuje, naravne – rastlinske barve pa las varujejo od zunaj oz. ga obdajo. in res ne vem, zakaj bi se torej kemijske, umetne barve bolj priporočale.
pa brez zamere, še vedno bo vsak kupoval to, kar misli da je zanj najbolje.
lp
Pozdravljeni!
Imam nekaj Vprašanj….Jaz sem se pred dobrim mesecem prvič pobarvala lase (iz svetlo rjave na še male svetlejši rjav odtenek) s barvo od Loreoala’-Casting Creme Gloss, in moji lasje so začeli malo odpadati, pa tudi popolnoma suhi so…”brez življenja”. Sedaj sve se z mojo prijateljico odločile da bi skupaj poskusile s Kano, vendar sve slišale toliko mogočih stvari da sve začele precej dvomiti…Namreč na spletu piše da kvalitetne kane v Sloveniji ni možno dobiti, da je slaba, spet drugič da je dobra za lase…Najbolj sve se ustrašile ko sve gledala posnetek na YouTubu ”dejstva barvanja s kano” in punca je rekla da se je njena prijateljica pobarvala s kano in da si je šla potem z blanžom čez(ni ji bila všeč barva, pa je hotela izničiti” barvo) in da če nebi opazila da je nekaj(hitro si je šla izprati lase)narobe bi ji lasje POPOLNOMA odpadli….rekla je tudi da las, barvanih s kano, nesmeš barvati s navadnimi barvami, dokler se popolnoma barva ne izpere in ti narastek preraste celo površino las. Zanima me ali je to res? Ali ima kdo izkušnje s tem? Ker če bi se slučajno hotela kdaj spet pobarvati z barvo nočem ostati brez las >.< Ali je kana dobra ali slaba za lase? Kako se sploh pobarvati s kano???
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore,
Lep pozdrav
NenaOsiRis.
Živjo,
barvanje s kano pomeni bolj zdrave lase – zakaj? zato ker kana prodre v las in od zunaj ga zaščiti – zato težko kemikalije kot so barve prodrejo in spremenijo njeno barvo.
Če se barvate s kano, imate manj možnosti, da eksperimentirate z barvami iz meseca v mesec…lahko prilagajate odtenke, si kupite črno in rdečo in skupaj zmešate…itd…kombinacije so v tej smeri možne.
Če pa želite v roku treh mesecev iz rdeče (kana) na blond z barvanjem in blanžiranjem – pa no way, na to kar pozabite…..Rajši se ne barvajte s kano, če želite menjati barvo las.
Če pa želite dolge in zdrave lase, pa je kana vsekakor najboljše za lase.
Lep pozdrav.
V frizerskem salonu mi je ženska rekla, da barvanje las stane 50 evrov. Ali je normalna? Njena barva mi je šla dol po nekaj pranjih, ko sem se drugič barvala sem se doma 2X s peroksidom so se mi lasje polomili ostali pa so bili čisto tanki in posušeni. Nikoli več se ne bom barvala na blond, ker so lasje potem vsi scepljeni,če jih ne zalivaš s balzamom. Potem sem se barvala s temnordečo pa sem bila čez čas oranžna, ker sem uporabila premočan šampon. Zdaj me pa zanima, če kana deluje tako kot barvni šampon, da lasa ne odpre ampak ga samo obloži. Samo, da se nikoli ne spere.
Pozdravljena,
Cena 50 eur za svetljenje las se mi zdi popolnoma normalna.
Barvanje na blond ni tako preprosta svar, kar ste tudi sama videla, saj ste si z napačno uporabo belila lase uničila.
Kar tako 2x baravti lase z belilom po celotni dolžini je prece riskantno, očitno niste vedela kaj lasem s tem povzročate.
Naredila ste tudi napako ko ste si nanesla redčo barvo, saj ste ga spet dodatno izmučila.
Oranžasta niste zaradi šampona temveč zato ker je las že tako uničen, da pigmenta v sebi ne more več zadržati in se ta spira veliko hitreje kot normalno.
Svetujem vam, da pričnete uporabljati barvni preliv. Prilagam obrazložitev kaj imam v mislih Colour Dynamics – barvni prelivi
Barvni šampon uničen las spet dodatno poškoduje, saj ga odpira. Preliv pa je kot barvni balzam, las neguje in mu da ton.
Kano odsvetujem, saj so na tržišču tudi takšne, ki las preveč zaprejo in se ta spet lahko suši, saj mu hranilne maske in balzami ne pridejo do živega.
Pa srečno.
Naya
Uporabniki bodite toliko uvidevni, da ob svojih objavah dodate podpis. Drugče je nemogoče določiti komu je moj odgovor namenjen in bomo imeli zmedo – oz. jo že imamo.
Hvala.
Lp
Naya
Na glavi sem imela 15 cm temnejšega narastka in 15 cm svetlih barvanih las potem sem se pobarvala s kano in zdaj je tisti del, ki je bil svetel oranžen prej temni del pa je za nekaj odtenkov bolj rdeč? S čim naj izeenačim, da bodo vsi lasje enake barve?
Sicer so bili po barvanju lasje videti manj poškodovani in malo bolj trdi tako kot dlaka mačke, ki živi zunaj hiše in jo včasih namoči dež.
Zdravo,
glede barvanja s kano vam bo večina frizerjev rekl da ste nori, oz. da to ni vredu. Sama se barvam že kar nekaj časa (lase imam do sredine hrbta) in imam krasne lase po kani, res je da se spere po kakem mescu. Kane po trgovinah so res same kemikalije, sama kupujem v Sariku(teh trgovin je dost po cel sloveniji) in tam jo uvozijo direktno iz indije. Barvanje je ena packarija, kot bi se barval z zemljo, ubistvu v prahu se tudi najde kakšna trava, ampak se pač uzame v zakup. Kano imajo naravno(rdeče oranžna) in rjava, stane pa 5e, sam mislim da so jo podražili, uglavnm v vrečki je kane za 2x.
Velik sreče 😉
Kano sem veliko uporabljala lansko poletje! Lase ti res naredi bolj močne, sijoče, močne! Sem bila presenečena. Povsod piše kako je dobra za lase.
Ampak nikjer pa ne piše, da zaradi tega ovoja okoli lasu, las ne more dihat in imaš lahko kasneje zelo scepljene in razpokane lase. Vsaj pri meni in prijateljici je bilo tako. Pred uporabo kane, se mi lasje niso nikoli cepili, sedaj pa se mi cepijo kar na sredi lasu, in ne samo konice. Tako da ne mislit, da je kana samo dobra. Jaz osebno je ne dam več na lase. Ne dam na lase katerekoli barve, ne umetne ne naravne.
Forum je zaprt za komentiranje.