Barvanje oblačil
Pri barvanju frotiraste halje je pomembno, da jo stehtaš, preden nabaviš barvo. Lahko da en zavojček ne bo dovolj in bo barva premalo intenzivna. Drugače pa sem že veliko stvari pobarvala v stroju, pa se je kar lepo izšlo.
Edino kar se lahko zgodi je, da se šivi ne bodo hoteli pobarvati in bodo ostali beli.
Imam dobre izkušnje z nemško barvo za tekstil, ki sem jo kupila pred leti v Mercatorju, a se žal ne spomnim imena. Vem pa, da v Müllerju prodajajo vseh sort teh barv, na škatlah pa piše, za kakšen material so primerne.
Haljo iz 90% bombaža ne bi smelo biti problem pobarvat, ker se jo lahko pere na 60°C. S to barvo, ki sem jo jaz uporabljala, se je namreč barvalo v stroju pri 60°C, zraven pa je šlo še 1kg navadne jedilne soli. Se je pa vse pobarvalo enakomerno, tako da ni panike. Če bi barvala ročno, bi sigurno nastali kaki vzorci.
A pa po tem, ko bom druge cote (umazane) dala prat, ne bo nič narobe? Mene je strah, da bo kaj barve še v stroju ostalo.[/quote]
V navodilih piše, da se po barvanju še enkrat zalaufa stroj skupaj s cotami, ki si jih pobarvala, da se spere vsa odvečna barva iz stroja in iz cot. Menda se da tudi prašek, nisem pa sigurna. V glavnem stroj ostane čist in ni straha, da bi ti barva prišla še kam, kjer ni potrebno.
Forum je zaprt za komentiranje.