Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style barvanje na črno

barvanje na črno

Pozdravljeni!
Nazadnje sem bila pri frizerki pred slabim tednom in sem od tam prišla razočarana nad “strokovnim” pristopom frizerke. Do zdaj sem bila vedno zadovoljna z njo, ob zadnjem obisku salona pa se niti ni preveč trudila, saj je barvo zmešala zelo slabo in jo nanesla neenakomerno. Že dlje časa se barvam na temno rjavo in zadnjič mi je kot vsakokrat poprej dala na lase isto barvo, vendar mi je čisto “mimo” udarila. Zdaj imam neke nedoločljive rjave lase in mi ni jasno od kod in kako. Odločila sem se, da ne bom več obiskovala frizerskega salona, razen ko bo treba iti na striženje in si bom raje doma nanašala barvo. Zanima pa me sledeče: kljub temu, da frizerji poudarjajo, da je lase bolje prepustiti strokovnjakom, me zanima, ali je pametno preiti na barvanje doma, ker jih veliko slišim, da se sami barvajo in imajo res lepo barvo. No, odločila sem se tudi za manjšo spremembo: do zdaj sem bila temno rjava (naravno imam tudi približno takšne), letos pred poletjem pa se imam namen prebarvati (sama) na črno in me zanima, kako reagira ta barva na soncu? Katere izdelke za nego las naj kupim, da bodo lasje sijoči in ne bodo dajali videz poškodovanih las (ki jih drugače še nimam)? Katero znamko barve priporočate, da kupim? Najbolj pa me zanima ali bo barva lepo prijela? Kljub temu, da je črna barva močna, imam pomisleke, da mi ne bi lepo enakomerno prijela ali pa da bi se hitro sprala.
Verjetno bo odgovor pomagal še komu, ne samo meni.
Lep pozdrav!

Tudi to mene zanima, kar si vprasala, namrec ce grem k frizerju mi barva ostane(crna) najvec mesec dni, potem pa postane rjava, ce pa se barvam z barvo keune pa mi ostane za najman pol leta oz do narastka, probavala sm razno razne barve pa mi je samo ta firma ustrezala, saj verjamem da so barve v salonih bolj kakovostne za lase pa vendarle, ne bi hodila vsak mesec k frizerju

Spoštovana Japonka (ali vam je res potrebno pisati ”psevdonime” , ali ni bolj enostavno napisati svoje ime, če že priimek ne?Tega res ne razumem)

Kot vsakič, tudi tokrat svetujem, da se ne barvate sama doma. Barva iz trgovine ni kvalitetna, izsušila vam bo lase in ni ga produkta, ki bi vrnil vlago nazaj v lase.
Barvanje je velika umetnost, zato tega ne zna dobro naresti vsak frizer.
Profesionalna barva pri dobrem frizerju bo zagotovo kvalitetna, če pa ne boste slučajno zadovoljna, lahko reklamirate uslugo.
Razlika med kvalitetnimi saloni in tistimi, ki to niso, je v uslugi in v kozmetiki, ki jo uporabljajo. Kvalitetno in drago profesionalno kozmetiko si mnogi saloni teško privoščijo, zato uporabljajo cenejšo profesionalno kozmetiko. Nekatere teh cenejših barv se da celo dobiti tudi v trgovinah, kar je sicer nedopustno, toda rezultat na laseh ne bo vrhunski.
Ponavljam, problem je v vlagi v lase, ki jo je 10–15 %, dobre barve ta procent malo zmanjšajo ali sploh ne, slabe barve pa močno zmanjšajo procent vlage in poškodujejo zunanjo ( kutikula) in notranjo (kortex in medula) strukturo las.
Torej pri dobrem frizerju boste plačala več, kvaliteta bo pa zagotovljena.
Pa še namig. Ko kličete v salon in rezervirate termin, povprašajte, kdo je od osebja strokovnjak za barvanje las.
Lep pozdrav in srečno z barvanjem.
Stevo pavlovič

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close