Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek barvanje lesene ograje

barvanje lesene ograje

Če ni od muzike, je Kamen na duši, Pravila igre izvajalec ?????☺️☺️☺️☺️

S Sikkens  sem jaz barvala 2x, pa jo po 5h letih že malo načenja.

Če bi to vedela, bi 4x.

Najvažnejši podatek manjka. Kateri les je?

Jaz imam macesen. Najprej sem ga mazal proti škodljivcem – belles, potem sem ga 3x malal tankoslojno – belton in 2x debeloslojno – beltop.

Vseeno je po 3 letih začelo trohneti. Zato sem vse skupaj spet očistil, orng  prepojil z belocidom, prekital z dvokomponentnim poliuretanom, prebarval spet 2x z beltonom in 1x beltopom.

Da imam končno mir, sem pa še zgornjo ploskev prelepil s prozornim plastičnim filmom. Zdaj to gvira že dodatnih 5 let in ni nič dodatno načeto.

Kot rečeno, pa je odvisno od lesa.
Na teraso sem položil les – massarandubo. Nič barval. Po 10 letih sem 1x barval z beltonom, ker mi je šla na živce na pogled zanemarjena naravna posivelost. Lahko bi tudi samo malo zdrgnil in impregniral z oljem. Vendar bi to moral pogosteje. Ampak tukaj gre samo za izgled. Pravijo, da massaranduba zdrži 50 let, če je ne pobarvaš nikoli.

S sosedom pa mejim s škarpo, ki je iz hrastovih še tapravih ajznpon švelerjev. Za te pravijo, da so itak tako prepojeni, da so večni in še hrast je. Figo. ene par je čisto gnilih. Imajo orng luknje. Postavljeni so zdaj 20 let. Malo smo jih zaščitili proti dežju in dodatno impregnirali. Pričakujem, da bodo kljub gnilobi nekaterih zdržali še 20 let (razkroj gre dokaj počasi).

A s bo Holob opravičil ljudstvu?

Lahko pa se manj kompliciraš in uporabiš lak za čolne.

zdravo!ma zdaj je ze pobarvano,je pa smrekov les.brat ima isto ograjo,izti les pa tud z sikkensom je barval pa ze 15let drzi brez problema.samo ne spomni se kolko krat je barval.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1577, 08.10.2023 ob 08:37

zdravo!ma zdaj je ze pobarvano,je pa smrekov les.brat ima isto ograjo,izti les pa tud z sikkensom je barval pa ze 15let drzi brez problema.samo ne spomni se kolko krat je barval.

Če je vse iZto te pa super. Ograja bo čudovita.

če lesa nisi dobro pobrusil in odstranil patine, se bo kmalu luščilo, ne glede na to kolikokrat jo boš pobarval. Najboljše je les nič barvati in pustiti, da naredi patino in to je najbolj ekološko, je pa takšna ograja morda za koga dolgočasna. Sonce je pa drug problem, ki bo napadal barvo

V ca 18 letih je nekako minilo 10posto ograje, pa še to večji del moralov pri vijakih, kjer voda not leze…od računsko 524 določenih navpičnih letvic pa morda ene 10. Ograjo sem po 20 letih malo razšenkal, neki je čaka za igralo, ker je zdrava.

Aja: 2x namakano proti žuželki,ca 10min, 3x končni nanos, isto namakal, Silvanol G in Silvanol tankoslojna lazura. Tega je preveč, se mi ni dal penzlat, sem korit naredu…. 90tm balkona, ca 10tm stopnišče- vhod.

Vsake 2, 3 leta ograja samo z gobo namočeno v barvo osvežena, da je bila lepa na uč.

Zdej smo rešeni, je ALU. Se sam pomiva.

zdravo!jaz imam 15m ograje za naredit.

Če bi je mel jz tok, bi bla vsaka dilca drgač stružena pa drgačne barve. Pa verjetn bi še internet prklopu.?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close