Barva?
Pozdravljena!
Že več let si barvam lase. Prej, ko sem imela kratke lase, sem to zaupala frizerki.
Zdaj imam pa dolge in mi frizerka samo konice postriže. Tako si lase barvam sama in me zanima, katera od barv kupljenih v drogerijah se vam zdi najkvalitetnejša, da ne uničuje las. Barvam se z temnorjavo ali čokoladno barvo, saj je tudi naravna barva mojih las temna-kostanjeva.
Zanima me še, na koliko časa si moraš pri dolgih in bavanih laseh strič konice.
Povedati moram tudi to, da po umivanju las vedno uporabljam tudi balzam in serum za suhe in razcepljene konice, z vitamini. Pač preventivno, da se konice ne bi cepile. Je to pametno?
Že v naprej hvala za vaše odgovore.
Skrab za vaše lase je očitna in prav je tako. Edino kar jaz odsvetujem, je barvanje dolgih las z barvo.Priporočam preliv, kajti le ta ne vsebuje amoniaka in nizek procent oksidanta. V drogerijah žal trgovci ne razlikujejo prelivov od barv in moram reči, da jih dosti misli, da se barvajo s prelivom, v resnici pa je to barva in še bolj agresivna kot pri frizerjih.
Zato priporočam posvet s čim se barvate in poizkusite s prelivom.
lp alenka
Prelivi ne vsebujejo amoniaka in so prav tako obstojni. Če si zračunaš pranje glave na teden, npr. 2x na teden je to 8x na mesec. Se pravi ja 24 pranj že kar tri mesece, v treh mesecih pa imaš že približno 3 cm narastka. Prelivi se spirajo postopoma in ne bledijo na soncu tako kot barve, ki so oksidativne in vsebujejo amoniak.
Vendar so prodajni štosi raznorazni in laik, ki se na to ne razume, kar je logično, saj nismo vsi frizerji, mu lahko pod preliv prodajo oksidatvno barvo za. Vendar prelivi v drogerijah se razlikujejo od naših. So bistveno manj obstojni in intenzivni.
Skratka sama se boš morala odločiti kako se boš barvala.
lep pozdrav, alenka
Forum je zaprt za komentiranje.