Barva nohtov na nogi
A moške tace so pa lahko zanemarjene? :)))
Se strinjam, da je lepo pogledat urejene noge, ampak tisti, ki imajo res probleme s trdo in razpokano kožo, otiščanci, krivimi zaraščenimi nohti, teh problemov ne morejo odpraviti kar čez noč. Nekateri jih celo sploh ne morejo, kljub redni pedikuri.
Drugače je pa meni na mojih nogah najbolj všeč temen lak, verjetno bo temno vijoličast.
V bistvu imam kar probleme s suho kožo na stopalih. Imam menda deformacijo stopal – malo drugačno obliko, pa se mi zaradi nepravilne obremenitve pospešeno tvorijo sloji trde kože na podplatih. Pa še po naravi imam zelo suho kožo. Edini način, da preprečim nastanek otiščancev, je redno odstranjevanje odvečne kože, se pravi uporaba strgala in kvalitetne kreme za noge. Pač vsak večer pri tuširanju pogledam stanje stopal in po potrebi malo uredim. Če se ne zanemarim, za sproti to ni veliko dela, niti v mojih okoliščinah ne. Pred leti sem hodila na pedikuro, zdaj pa sem se že toliko izvežbala, da sama uredim enako dobro. In poleg denarja prihranim tudi čas.
No, nohtov se mi pa vseeno ne da lakirati:) Če so noge urejene in se nohti svetijo, ker so lepo spolirani, se mi zdi packanje z lakom in potem odstranjevanje te kemije čisto odveč.
Nenalakiranih nohtov ne gre kar avtomatično povezoveti z neurejenimi stopali, to sem želela povedati.
Zaradi takšnih in podobnih mnenj, čudnih pogledov… imam celo poletje noge v nogavicah ali zaprith čevljih oz sandalih z opetnikom. Pa nimam zanemarjenih nog. Ravno nasprotno. Vsak večer jim posvetim kar nekaj časa. Namakam jih 15 minut v vodi v kateri je raztopljena morska sol, nato postrgam kožo in nekaj minut si vtiram kremo. Imam eno obliko luskavice. In na petah se debele obloge lusk. Moje pete niso zanemarjene, le bolne so. Sonce bi jim še kako dobro delo, samo ne prenesem pogledov, ki me kar obsodijo kot packo, zanemarjenko ali ne vem kaj. In v Sloveniji je ogromno takih bolnikov.
Za “meals”
Probaj tole: vsaj 14 dni zapored si vsak večer tam kjer imaš debel sloj na fullll debelo namaži s kremo (ki jo ziher imaš od zdravnika za to), nato nogavice gor in spat. Zjutraj (ko bo vse razmehčano, nežno postrgaj dol in namaži z normalno količino. Zvečer spet ponovi. Po mojih izkušnjah bi se ti moralo v 14 dneh (mogoče kak teden več), počasi “raztopit”. Najprej ratuje manj debela plast, nato rožnato, nato nežno pink, nato počasi zgine. Samo ne nehaj prehitro !!! Jst sem tako odpravila po različnih delih telesa, en kolega na komolcih.
LP
moja barva na nogah-nohtih je vedno rdeča in to skozi vse leto, ne le takrat ko se noge bolj vidi, tudi redna oreditev nog je vsak teden in veliko masaž sem in tja in kopeli, jaz s ezavedam, da so moje noge tiste, ki me snosijo in zaradi tega nisem neka afna ali fina gospa ali ne vem kaj, človek mora biti urejen od nog do glave , ne pa samo spredaj in zadaj fuj ali tam fuj kjer se nič ne vidi ane!
Forum je zaprt za komentiranje.