Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Barcelona – vodič

Barcelona – vodič

Ojla.

Planirano imam preživeti božič in Novo leto v Barcelono (neagencijsko). A kdo ve za kak pameten vodič za Barcelono in okolico? Tako da je čim več strnjeno na enem kosu…
Če bi šel zbirat informacije preko spleta je to precej bolj zamudno, kot imeti vse v eni knjigci? Sicer če ne bo druzga bo tud to treba 🙂

Lp

Andrej

A Lonely Planet Bracelona ti pa ni všeč?

Bo to dovolj strnjeno?
b.

Tudi slovenski vodič po Barceloni obstaja. Tista rdeča knjižica, če se ne motim.

lp

bv

Predvidevam, da bi znal biti zanimiv “vodič po barih”:
b.

Ojla.

Ga še nisem pogledal, sem pa nekako čakal mnenje o LP Barcelona. Torej je tvoje dobro, mi ga priporočaš?
Na splošno imam z LP doslej dobre iskušnje…

Andrej

Hvala Baby!
A kej veš a se ga da kupit tudi v knjigarnah pri nas, al je varjanta samo preko interneta?

Andrej

Ga ne poznam, samo vem da obstaja.

Jaz sem bil z LP-jem zelo zadovoljen. Barcelono lahko praktično prehodiš, zato mi je bilo pri LP-ju najbolj všeč, da je imel sprehajalne ture (walking tours) po posameznih četrtih mesta.

Sama Barca je pa zakon!

Naslednjič, ko grem bom spal v eni od teh sob:

Matijav: hvala za ta naslov za sobe. Mogoče bom kar tle rezerviral.

Zadeva je taka da bom(o) v Barceloni 8 dni, pa se mi zdi to kar precej in bi si pogledal(i) še kej v okolici. Razmišljal sem o rentacarju. Cene so dokaj normalne v primerjavi z iskušnjami v manj razvitiv državah (letos v Maroku 2x dražje).
Kako je s prometom v Barceloni, je znosen ali kaotičen, parkirišča so verjetno za plačat (vsaj v Madridu so večinoma bla…)?
Za samo Barcelono verjetno rentacar ni smiselen, ne? Za okolico pa?
Hvala za informacije!

Lp

Andrej

Jaz sem bil tam nekajkrat, mislim da 4 krat. Razen enkrat vedno s svojim avtom. Mislim, da razdalja ni tako velika, da je ne bi opravil v enem dnevu (noči). Tako da bi bil kar ves čas mobilen. Promet po Barci je gost, sem pa že vozil po bistveno bolj neurejenih mestih, tako da mislim, da ne bi smel biti problem.

Samo garažne hiše so tako drage, da 2x premisli, kdaj boš parkiral v njej. Pišem o tisti, ki je v centru mesta.

Drugače pa, če imaš kolikortoliko voznih izkušenj, ne verjamem, da bi lahko imel kake večje težave.

Seveda se pa pazi, da ti v avto ne vlomijo, čeprav meni niso nikoli.

lp

bv

Nekdo je spraševal kje naj kupi LP Barcelona. Poskusi v knjigarni Geonavtik ali pa v Konzorciju ali pa v knjigarni Vale-Novak.

Midva sva spal v kampu 15 km izven Barcelone. V Barcelono sva hodila z primestnim vlakom. Nisem si upal it z avtom zarad vseh teh zgodbic, kako vlamljajo,…

In dejansko res: sva šla ravno mimo enih Nemcev, ki so prišli do svojga avta, v katerega so jim vlomili.

Po Barceloni resnično ni potreben lastni prevoz, za okolico pa bi prav prišel, glede na to, da boste 8 dni tam (Girona, Figueres,…).

Matijav: tale povezava mi ne dela. Je to napaka, ali stran res ne obstaja več?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close