BARCA-vprašanje
Pozdravljena Barca. Nekaj bi te vprašala, če lahko. Danes mi poteče pogodba o zaposlitvi (dol.čas), sem na bolniški. Ali je res, da če bi bila na bolniški do jutri moram avtomatsko dobit pogodbo za nedoločen čas, kajti v času bolniške odsotnosti te ne morejo odpustit?Dobila sem obvestilo o prenehanju že pred bolniško.Kako je s tem?Ko mi pogodba preneha, je pač avtomatsko konec?
Hvala.
to bi bilo pa ja super, a ne
tri dni pred potekom pogodbe greš na bolniško za en teden in hop, že imaš pogodbo za nedoločen čas.
če bi ti pogodba potekla, ti pa bi naslednji dan prišla v službo in normalno delala, nihče ti ne bi rekel da ne smeš, potem pa se smatra, da bi morala biti zaposlena za nedoločen čas.
ampak, ker si prejela tudi obvestilo o prenehanju, se tudi na kaj takega ne moreš sklicevat…
Pogodba za določen čas je sklenjena do datuma XX. Ko ta datum nastopi, pogodba poteče in nisi več zaposlena, pa ni pomembno, ali si na ta dan v službi ali na bolniški ali pa na dopustu.
Ne morejo pa te odpustiti kar tako sredi bolniške, če imaš pogodbo za nedoločen čas. Takrat pa se res datum prestavi, a tudi takrat največ za 6 mesecev, če je dolgotrajna bolniška.
Forum je zaprt za komentiranje.